"Batman" fejrer stor dag

Christian Bales krop er gået meget igennem for at passe til de mange forskellige roller. For mange er Bale, der 30. januar fylder 50 år, den rigtige Batman

Udgivet

Han har levet af vand, et æble og en kop kaffe om dagen for at tabe sig over 25 kilo på fire måneder for kort tid efter at skulle tage det hele og mere til på igen.

Christian Bale går all in, når han forbereder sig til en ny film, og han er en mester i at forvandle sin krop fra tyk til tynd eller fra svag til uhyre muskuløs.

Tirsdag den 30. januar fylder den britiske stjerneskuespiller 50 år.

Lavede reklamer som barn

Han begyndte karrieren som dreng med en reklame for et morgenmadsprodukt i 1983.

Året efter var han, før han ramte teenageårene, at finde på en af Londons største teaterscener, og så var livet som skuespiller skudt i gang.

Få år senere fik selveste stjerneinstruktøren Steven Spielberg øjnene op for det unge talent, og Bale fik som ung teenager hovedrollen i den oscarnominerede film "Solens rige" fra 1987.

Et hav af roller

I det følgende årti fulgte et hav af roller i film og på tv, før han stormede ind i det nye årtusinde med hovedrollen som den narcissistiske og morderiske Patrick Bateman i "American Psycho".

Bateman går i filmen ekstremt meget op i sit udseende. Derfor fandt Bale det nødvendigt at få rettet sine tænder til rollen, selv om han ellers var godt tilfreds med dem.

Desuden var han på en meget stram kur, fordi der ikke måtte være et gram overskydende fedt på kroppen.

Tabte sig 25 kilo

I 2004 skulle han som den søvnløse hovedrolle i "The Machinist" være afmagret. Han tabte sig over 25 kilo, så den 1,83 meter høje Bale vejede blot 55 kilo.

Han ville tabe sig endnu mere, men det blev der sat en stopper for af helbredsmæssige årsager. Den ekstreme forvandling betød, at et endnu større arbejde ventede forude.

Skulle tage på igen

For den næste store rolle var som Batman i den første film i instruktøren Christopher Nolans meget roste og populære trilogi om superhelten.

Christian Bale er Batman i en af de mest populære filmtrilogier nogensinde. Tirsdag den 30. januar fylder den britiske skuespiller 50 år. (Arkivfoto).

Pludselig skulle han tage mange kilo på for at blive klar til rollen fem måneder efter færdiggørelsen af "The Machinist".

Han gik amok i fed mad som pizza og is, mens han knoklede i fitnessrummet for at blive til den stærke superhelt, som han fik stor ros for sin portrættering af.

Har nået flere oscarnomineringer

Mellem den anden og tredje Batman-film var Bale med i filmen "The Fighter", der i 2011 sikrede ham hans hidtil eneste Oscar. I filmen spiller han en bokser, der kæmper med afhængighed.

Siden har han været med i et væld af populære og anmelderroste film såsom "American Hustle" fra 2013, "The Big Short" fra 2015, "Vice" fra 2018 og "Le Mans '66" fra 2019.

Flere af filmene har kastet flere oscarnomineringer Bales vej.

Klimadebatør

Uden for filmverdenen er Bale en stærk stemme i klima- og miljødebatten og støtter blandt andet Greenpeace og WWF Verdensnaturfonden.

Han er gift med stuntkvinden Sibi Blazic, som han har to børn med.

FØDSELSDAG

En fødselsdag er den dag i året, hvor en person er født, hvilket ikke må forveksles med en persons fødselsdato, der er den dato personen fødtes (angivet ved dag, måned og år).

Før 1814 var det ikke dagen for fødslen, der blev opført i kirkebøgerne – det var kun dåbsdagen.

I mange kulturer er der tradition for at festligholde fødselsdagen hvert år med særlig fokus på 'runde' fødselsdage.

Der er tale om rund fødselsdag, når alderen er delelig med tallet ti. Runde fødselsdage fejres ofte med en større fest.

Ved 100-års fødselsdage er der tradition for et festtelegram fra HM Dronningen. 

'Halvrunde' fødselsdage er øvrige tal delelige med 5.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS