Se prins i rørende redningsaktion

Britiske prins Harry befinder sig i øjeblikket i caribiske Saint Kitts og Nevis, hvor han kæmper for at sikre havskildpaddernes overlevelse.

I øjeblikket befinder den 32-årige prins sig i Saint Kitts og Nevis, hvor han er på en vigtig mission. Klik videre og se prinsens redningsaktion. Foto: CARLO ALLEGRI/Scanpix.
I øjeblikket befinder den 32-årige prins sig i Saint Kitts og Nevis, hvor han er på en vigtig mission. Klik videre og se prinsens redningsaktion. Foto: CARLO ALLEGRI/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Storbritanniens prins Harry har krydset Atlanten og er på officielt besøg i Caribien.

I øjeblikket befinder den 32-årige prins sig i Saint Kitts og Nevis, hvor han er på en vigtig mission.

Den royale rødhårede brite var nemlig med til at sætte en række nyudklækkede havskildpadder ud i oceanet igen for at sikre deres overlevelse.

Det skriver The Telegraph.

Havskildpadder ved vandkanten

Prinsen placerede de små havskildpadder ved vandkanten, så de kunne blive fanget af bølgerne og svømme ud på det åbne hav.

– Afsted, afsted, afsted. Se lige den energi, de har. De venter på, at vandet skal komme til dem – det er virkelig klogt, sagde han ifølge avisen.

Saint Kitts og Nevis’ lokale bevarelsesgruppe, The Nevis Turtle Group, indsamler nemlig de nyudklækkede og nødstedte krybdyr og sætter dem ud i det åbne hav, så de ikke strander og dør.

The Nevis Turtle Group havde sørget for, at prins Harry, der har dyr blandt sine hjertesager, kunne sætte fem af de små padder ud i det fri igen.

Rørende redningsaktion

Den rørende redningsmission har det britiske kongehus delt et billede af på sin officielle Instagram-profil.

– Prins Harry sender skildpadder ud i naturen på Lovers Beach i Nevis, skriver Kensington Palace i teksten til billedet.

– The Nevis Turtle Group-bevarelsesinitiativ er dedikeret til at udvikle et program for bevarelse af havskildpadder og inddrage det lokale samfund for at sikre, at havskildpadder er beskyttet de kommende år, forklarer hoffet videre.

Bevarelsesprojektet skal beskytte havskildpadderne og øge populationen. I Saint Kitts og Nevis er det ulovligt at indsamle skildpaddeæg, selv om mange alligevel gør det.

For hver 1000 havskildpadde, der er i det caribiske land, vender blot én tilbage for at lægge æg.

Se det rørende billede her:


/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS