Den ene dag arbejder de sammen

Forbrødring mellem de to store danske TV-stationer

Udgivet Opdateret

Er der noget der kan samle danskerne er det kongehuset og dronning Margrethe.

Og dronningen har ogsĂĄ formĂĄet at samle DR og TV 2.

Fredag eftermiddag meddeler TV 2 Danmark i en pressemeddelelse, at de to store TV-stationer dropper konkurrencen om danskernes gunst for en enkelt dag - den 12. januar - to dage før dronning Margrethe formelt træder tilbage og overlader tronen til sin ældste søn, kronprins Frederik.

Kæmpe show 

Sammen vil DR og TV 2 stable et kæmpe show på benene til ære for dronning Margrethe.

Og det bliver sendt fra den meget passende lokalitet - Kongens Nytorv i København.

Showet kommer til at hedde "Danmarks dronning - den største tak" og bliver sendt direkte på DR1 og TV 2 fra klokken 19.30.

Natasja Crone og Stéphanie Surrugue styrer med sikker hånd hyldesten af dronning Margrethe.

Showet præsenteres som et overflødighedshorn af musikalske, kunstneriske og overraskende gaver fra danskerne og rigsfællesskabet til dronningen.

Erfarne værter bag

Og det er to meget erfarne kvindelige værter - Stéphanie Surrugue (DR) og Natasja Crone (TV 2), der skal styre showet med sikker hånd.

- Jeg tror, der gik et kollektivt chok gennem de danske stuer, da dronningen bekendtgjorde, at hun ville abdicere. Det var en nyhed, der kom bag på os alle, og det hele går pludselig så stærkt, så jeg tror, at mange danskere har et behov og ønske om at udtrykke deres respekt for dronningen, siger Natasja Crone.

Også Stéphanie Surrugue fornemmer et behov blandt danskerne for at takke dronning Margrethe:

- Jeg tror, at vi er rigtig mange – både republikanere, royalister og dem midt i mellem – der har lyst til at takke dronningen for hendes halve århundrede i Danmarks tjeneste. Og selvfølgelig skal det være en stor, musikalsk og farverig tak. Det bliver en lys aften i vintermørket, og dét trænger vi vist allesammen til, siger Stéphanie Surrugue.

Powered by Labrador CMS