Benhård kritik af Margrethe

Det er ikke kun i Danmark, at den royale fejde vækker opsigt

Udgivet Opdateret

Vi er vidne til, at kongehuset lufter deres snavsetøj. 

Det mener en norsk kongehusekspert, historiker Trond Norén Isaksen, som over for mediet VG kommenterer chokket i det danske kongehus. 

– Jeg er mest overrasket over, at hun (dronning Margrethe, red.) har håndteret det så klodset, siger en anden norsk kongehusekspert, forfatter Kristin Storrusten, til det norske medie.

"Taget en for holdet"

Isaksen tror, at den danske dronning har "taget en for holdet".

- Det er måske bedre, at det er dronningen, som gør dette, end at det engang ville blive gjort af kronprins Frederik, når han er blevet konge. Så det kan være, at hun har sparet kronprinsen for det ubehagelige, lyder det.

"OPSIGTSVÆKKENDE" OG "USÆDVANLIG"

Det kommer bag på begge kongehuseksperter, at den royale familiestrid er brudt ud i lys lue i offentligheden. 

Trond Norén Isaksen kalder den kradse kritik for "opsigtsvækkende" og "usædvanlig".

Men det er vanskeligt for ikke-kongelige at forstå, hvorfor titler betyder så meget for de kongeliges identitet, påpeger Kristin Storrusten.

Kilde: VG

De mistede også titlerne

Flere internationale medier interesserer sig for familiefejden i det danske kongehus. Det britiske medie The Guardian beskriver, hvordan børnene føler sig udstødte efter at have fået frataget deres titler.

Og ifølge det amerikanske medie Hello Magazine har beslutningen rystet prins Joachim og sendt chokbølger gennem hele Danmark.

I mediet People bliver det påpeget, at det ikke er første gang, at kongelige i Skandinavien mister deres titler.

Bakkede op om beslutning

Men reaktionen var helt anderledes, da børnene til det svenske kongepars yngste barn, prinsesse Madeleine, fik frataget dem.

"Chris (Madeleines mand, red.) og jeg synes, at det er godt, at vores børn nu får større mulighed for at forme deres egne liv som private personer i fremtiden," skrev prinsessen dengang i et opslag på Instagram.

Familiestriden i det danske kongehus vækker opsigt i udlandet. (Arkivfotos).
Familiestriden i det danske kongehus vækker opsigt i udlandet. (Arkivfotos).
Powered by Labrador CMS