Jakob ude af Bagedysten: -Gør mig ingenting

Jakob Volke måtte smide forklædet som den anden deltager i DR's populære kagekonkurrence. Det var helt i orden, fortæller fynboen, som ikke deltog for at vinde

Gær var i centrum i aftenens program
Gær var i centrum i aftenens program
Udgivet Opdateret

Endnu en deltager har smidt forklædet i "Den store bagedyst".

I aftenens program var gær i centrum. Men den drilske ingrediens spændte ben for den 56-årige fynbo Jakob Volke.

Det blev desværre til nogle forkert stegte doughnuts i programmets første udfordring og til en lidt for bleg og tør kringle i den anden - og hemmelige - udfordring.

I den anden udfordring var der dobbelt op på dommere, da Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen, som styrede kagekonkurrencen i de første fem sæsoner, gjorde et kortvarigt comeback til den svære kringleudfordring og bedømte bagværket sammen med de nuværende dommere, Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

Men det var også helt i orden, at det ikke blev til mere tid i teltet, fortæller Jakob Volke, som til daglig arbejder som handicaphjælper, da det giver ham mere tid i værkstedet, hvor han bygger både bageredskaber og ting af beton.

- Det gør mig ingenting overhovedet, at jeg er ude, jeg gik ikke ind til det her for at vinde. Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne vinde, siger Jakob Volke og fortæller, at han - ifølge sin egen opfattelse - var programmets fynske indslag, som seerne kunne grine lidt af.

Havde lugtet lunten

I løbet af afsnittet havde Jakob Volke lugtet lunten og var klar over, at det nok var ham, der skulle forlade programmet.

Derfor var han ikke overrasket, da han blev sendt hjem, til trods for at han havde bagt et vellykket fransk landbrød.

- Jeg havde set de andres kager, som var rigtig fine. Men det er bare slet ikke min stil at bage perfekte kager, normalt er jeg slet ikke til det søde køkken, så det passede mig faktisk fint, at jeg røg ud der.

- Jeg synes, det var sjovt at lave nogle atypiske kager med de smage, som jeg godt kan lide. Der er for meget, der er ens i denne her verden, jeg kan bedre lide at det er lidt mere finurligt og anderledes, siger han.

Bager for festens skyld

Bagning har heller aldrig været en reel hobby for Jakob Volke, som synes, det er meget imponerende, at mange af de andre deltagere slapper af ved at bage.

- Jeg bager, fordi jeg godt kan lide at nørde ting. Men mest af alt bager jeg for festens skyld, siger han.

Faktisk var det heller ikke Jakob Volke selv, der meldte ham til programmet, men hans 13-årige datter, som blev træt af sin fars mange kommentarer, når de sammen så de tidligere sæsoner af "Den store bagedyst".

- Jeg sikrede mig lige, at ansøgningen var korrekt. Men jeg havde slet ikke regnet med det og havde ikke fået ønsket fri fra mit arbejde, da de tilbød mig en plads, siger han.

Er mere i køkkenet

Derfor er han heller ikke synderligt berørt af at ryge ud af kagekonkurrencen og synes mest af alt, det var en sjov og hyggelig udfordring med en masse søde mennesker.

Til trods for, at han ikke bagte særlig meget før deltagelsen i DR's seersucces, er han begyndt at bage en hel del mere, end han gjorde tidligere.

- Jeg har lige pludselig fået en interesse for det søde køkken og er generelt mere i køkkenet, end jeg var før. Det er jo ret sjovt og lidt underligt, siger han.

Glad for opskrift

Der gik ikke længe før bagedyst-deltageren var tilbage i køkkenet, da han skulle bage croquembouche til en fest et par uger senere med den samme opskrift, som han bagte efter i programmets andet afsnit.

En opskrift, som han selv er utroligt glad for, og som var meget populær til festen, fortæller han.

- Det var helt samme model som den i "Den store bagedyst", og den blev spist op. Det smager bare helt afsindig godt med vaniljeflødeskum inden i en vandbakkelse med mørk chokolade, siger han.

Mens Jakob Volke røg ud af kagekonkurrencen, fik 39-årige Anelise titlen som ugens mesterbager.

"Den store bagedyst " sendes lørdag klokken 20 på DR1 og kan også ses på DRTV.

Og i næste afsnit skal deltagerne udfordres i former og farver.

Powered by Labrador CMS