William svarede på spørgsmål om Kate

Den britiske tronarving tog sig god tid til at tale med krigsveteraner ved D-dag markering i Portsmouth

Udgivet Opdateret

Prins William deltog onsdag sammen med kong Charles og dronning Camilla ved en ceremoni i havnebyen Portsmouth i forbindelse med markeringen af 80-året for D-dag i Normandiet i 1944.

Såvel prins William som kong Charles var blandt talerne ved ceremonien, og efterfølgende tog prinsen sig ifølge Hello Magazine sig god tid til at gå rundt og tale med nogle af de deltagende veteraner, der oplevede D-dag på egen krop.

Hvordan går det med Kate

Han hilste blandt andet på 100-årige Geoffrey Weaving, der først og fremmest var interesseret i, hvordan det går med prinsesse Kate.

- Hun har det bedre, lød svaret fra prins William, som så fulgte op med at forsikre veteranen om, at hans hustru meget gerne ville have været til stede.

Ville gerne have været med

- Hun ville ønske, hun kunne være med. Hendes bedstemor arbejdede på Bletchley, så hun noget tilfælles med flere af de tilstedeværende her i dag, forklarede William.

Bletchley er en ejendom, hvor man under Anden Verdenskrig arbejdede med af afkode beskeder. Det var blandt andet her, den tyske Enigma- kode blev knækket, hvilket fik afgørende betydning for krigens gang. 

Prins William ses her i samtale med 100-årige Geoffrey, der var med ved landgangen i Normandiet den 6. juni 1944.

       

Powered by Labrador CMS