Rundrejse: Prins går uden om ét bestemt land

Myanmar var nævnt som et af de lande, prins Charles vil besøge på officiel tur, men det bliver ikke til noget.

Prins Charles besøger ikke Myanmar.. Foto: Chris Wattie/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Prins Charles tager senere i oktober på officielt besøg i det sydøstlige Asien, men Myanmar er ikke blandt de lande, som får besøg af den britiske kronprins.

Myanmar, der fra 1885 til 1948 var en koloni med navnet Burma i det britiske imperium, er kommet i negativ fokus de seneste uger, efter at over en halv million rohingya-muslimer er flygtet over grænsen til Bangladesh.

FN har beskyldt styret i Myanmar for forsøg på etnisk udrensning af den muslimske minoritetsgruppe.

Britiske medier skrev i september, at Myanmar var blandt de lande, som muligvis ville blive inkluderet på prins Charles’ rundrejse, der finder sted på den britiske regerings vegne.

Myanmar fravalgt

Men Myanmar optræder ikke på det officielle program for turen, som onsdag er offentliggjort.

Charles vil sammen med hustruen Camilla besøge Singapore, Malaysia og til slut Indien, hvor et møde med premierminister Narendra Modi er planlagt.

– Vi kiggede på en række muligheder i regionen, siger Philip Malone fra den afdeling i det britiske udenrigsministerium, som arrangerer turen.

Han ønsker ikke at uddybe valget af lande.

Som konsekvens af de voldelige begivenheder i Myanmar satte Storbritannien i september et træningsprogram for Myanmars hær i bero.

Diplomatiske forbindelser skadet

De diplomatiske forbindelser mellem landene har ifølge nyhedsbureauet Reuters også lidt skade.

Menneskerettighedsgrupper i Storbritannien har opfordret den britiske tronfølger til at holde sig væk fra Myanmar.

– At have nogen med en status som prins Charles besøge landet vil blive set som en belønning og give legitimitet til regeringen og militæret, som i øjeblikket overtræder international lov, siger Mark Farmaner, direktør for ngo’en Burma Campaign UK.

Prins Charles og hustruen træder ud på den røde løber i Singapore 31. oktober. Derefter begiver parret sig videre til Malaysia, hvor de vil fejre 60 års diplomatiske forbindelser, siden den tidligere britiske koloni opnåede selvstændighed.

Den 11 dage lange turné rundes af i Indien.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS