Prins og popstjerne lader sig teste for hiv

For at markere den internationale aidsdag lod prins Harry sig teste for hiv sammen med sangerinden Rihanna.

Både prins Harry og Rihanna havde behov for at understrege vigtigheden af, at flere lader sig teste. Foto: ADREES LATIF/Scanpix (Arkivfoto)
Både prins Harry og Rihanna havde behov for at understrege vigtigheden af, at flere lader sig teste. Foto: ADREES LATIF/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Det er let at lade sig teste for hiv, og flere burde gøre det.

Sådan lød det markante budskab fra den britiske prins Harry, da han torsdag selv satte sig i stolen for at få foretaget en priktest i fingeren, der skulle afsløre, om han var smittet med sygdommen. Det skriver People.

Ved sin side havde prinsen den 28-årige popstjerne Rihanna, der også lod sig teste i anledningen af den internationale aidsdag, der skal sætte fokus på tabuer og problemer med hiv og aids i verden.

Vigtigt at lade sig teste

Ingen af de to er dog smittet med hiv, men efterfølgende havde både prinsen og popdivaen behov for at understrege vigtigheden af, at flere lader sig teste.

– Jeg var overrasket over at opdage, at det var så let, og at resultaterne kom tilbage hurtigt – du kan finde ud af på stedet, om du er smittet, og det foregår meget diskret, sagde Rihanna ifølge People.

– Den yngre generation, der kommer frem, vil gerne tale om det, men der foregår stadig stigmatisering.

– Hvis det kan være med til at normalisere det og gøre en forskel, at vi lader os teste – endda en lille forskel – så er det dét værd, lød det fra prins Harry til mediet.

Den 32-årige prins befinder sig i øjeblikket på Barbados, hvor han onsdag sammen med Rihanna deltog i en officiel ceremoni, der markerer, at den caribiske østat har været uafhængig i 50 år.

Prins Harry besøger Caribien på vegne af sin farmor, dronning Elizabeth, fra 20. november til 4. december. Under sit besøg skal han besøge syv caribiske lande, herunder Grenada og Barbados.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS