Monark dræbt af skud - hustru bortført

Det er endnu uklart, hvem gerningsmændene var, eller om de kræver en løsesum

Udgivet

Bevæbnede mænd har skudt og dræbt en traditionel monark og kidnappet hans kone samt en anden person i det sydvestlige Nigeria.

Det rapporterer BBC.

Angrebet fandt sted i paladset tilhørende Segun Aremu - en pensioneret hær general og monark, officielt kendt som Olukoro af Koro - torsdag aften.

Det er endnu uklart, hvem gerningsmændene var, eller om de kræver en løsesum.

Bølge af kidnapninger

Denne seneste hændelse kommer efter at aktivister har krævet en undtagelsestilstand for at håndtere problemet med bortførelser, hvor mere end 1.800 mennesker er blevet kidnappet siden præsident Bola Tinubu tiltrådte i maj sidste år, ifølge BBC.

Guvernøren i Kwara-staten, AbdulRahman AbdulRazaq, har fordømt drabet på Olukoro af Koro som "hensynsløst, chokerende og afskyeligt" og har lovet, at myndighederne vil fange de ansvarlige.

Menneskejagt

Politiet har iværksat en menneskejagt og har lovet det lokale samfund at oprette en politistation.

Traditionelle monarker i Nigeria har ingen konstitutionel rolle, men er respekterede skikkelser i lokalsamfundet, hvor de ofte bliver bedt om at løse tvister og lede kulturelle aktiviteter, tilføjer BBC.

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS