Kommer med klar opfordring til Frederik

Står det til HK, bør overenskomst være et krav til kongelige hofleverandører 

Fagforeningen HK Handel opfordrer nu til, at kongelige hofleverandører fremover skal have overenskomst for deres ansatte.

Det skriver BT.

Har lavet stikprøver 

HK Handel har undersøgt tidligere hofleverandører og fundet eksempler på virksomheder uden overenskomst.

Herunder A.C. Perch, Kjær og Sommerfeldt, samt Eccos hovedkontor.

En blåstempling

Ifølge fagforeningens formand Mette Høgh er prædikatet som kongelig hofleverandør en blåstempling af de virksomheder, der har ret til at benytte titlen.  

- Et krav om overenskomst vil derfor sende et stærkt signal og være et kæmpe skulderklap til de mange danske virksomheder, som bidrager til den danske model, og dermed løfter et stort samfundsansvar, siger hun til BT.

Tronskiftet var en realitet, da dronning Margrethe den 14. januar på et møde i statsrådet skrev under på, at hun abdicerer fra tronen.
Tronskiftet var en realitet, da dronning Margrethe den 14. januar på et møde i statsrådet skrev under på, at hun abdicerer fra tronen.

Usikkerhed om ordningen

Det er dog fortsat usikkert om ordningen med kongelige hofleverandører fortsætter.

De 104 virksomheder, der havde prædikatet, mistede det i forbindelse med tronskiftet i januar, og det er endnu ikke blevet meldt ud, hvad der skal ske med ordningen.

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS