Fejrer bryllupsdag under radaren

Prins Joachim og prinsesse Marie har i dag været gift i 16 år

Udgivet

Prins Joachim og prinsesse Marie sagde ja til hinanden i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008.

Fredag kan de fejre månebryllup og 16-års ægteskab.

Det er første gang, at parret fejrer bryllupsdag i deres nye hjemby på den anden side af Atlanten.

Sidste sommer skiftede Joachim og Marie de parisiske gader ud med den amerikanske forbundshovedstad Washington D.C., da prinsen fik nyt job som forsvarsindustriattaché ved den danske ambassade i USA.

Fandt sig til rette

Den første tid i USA stod i familiens tegn for prinsesse Marie, hvor hun fokuserede på, at parrets to børn, grev Henrik og komtesse Athena, fandt sig til rette i det nye land.

Men i et interview i april med den amerikanske avis The Washington Post fortalte prinsesse Marie, at hun er blevet involveret i organisationen Veteran Coalition International, som hjælper veteraner og deres familier.

Det er ikke første gang, at Marie kalder USA for sit hjem. Prinsessen læste sin bacheloruddannelse i Boston og har siden arbejdet i landet.

- Hun (Marie, red.) er som en fisk i vandet, sagde prins Joachim ifølge Billed-Bladet sidste år om den amerikanske flytning.

- De ved ikke, hvem vi er

I USA lever den royale familie et liv under radaren.

- Vi har boet her i syv måneder nu, og de færreste ved, hvem vi er, bortset fra danskere, sagde prins Joachim til The Washington Post i april.

Flytningen til USA skete efter fire år i Paris, som også er Maries fødeby.

Tilknytningen til Frankrig var også det, der i sin tid bragte parret sammen.

Til et middagsselskab blev de sat ved siden af hinanden, fordi prins Joachim var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

- Jeg tænkte ikke så meget over, at han var prins. Det var bare hyggeligt, har Marie efterfølgende sagt om mødet til Billed-Bladet.

På daværende tidspunkt var prinsen gift med grevinde Alexandra, og Marie var i et andet forhold.

Mødtes et år efter

Året efter mødte de hinanden igen. På det tidspunkt havde Marie afsluttet sit forhold, og Joachim var blevet skilt.

I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver - en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

Prins Joachim og prinsesse Marie har sammen børnene grev Henrik på 15 år og komtesse Athena på 12 år. Derudover har prinsen to sønner - grev Nicolai og grev Felix - fra sit tidligere ægteskab med grevinde Alexandra.

Powered by Labrador CMS