De kongelige går ombord i lækker mad
Frederik, Mary og tvillingerne smager især på havets frugter, som er i verdensklasse fra det grønlandske farvand
Under det royale besøg i Sisimiut har kokken Malik Mathiassen haft æren af at forberede lokal mad til kong Frederik og dronning Mary i kulturhuset Taseralik.
Det skriver Sermitsiaq.
Fisk og kødvarer her hører til i den absolutte verdensklasse.
Lokale råvarer
Menuen bestod udelukkende af lokale ingredienser som rejer, krabber, stenbider, moskusokse og rensdyr, og selv salaten og rugbrødet var lokalt fremstillet.
Mere afslappet
Malik Mathiassen, der tidligere har serveret for Dronning Margrethe og Prins Henrik, og han betragter oplevelsen som mere afslappet sammenlignet med tidligere kongelige arrangementer.
- Da vi lavede mad til dronningen skulle alt være rent og skinnende. Da dronningen (Margrethe, red.) var her, spiste de siddende, men nu spiser de stående, fortæller kokken.
LÆS OGSÅ:
-
60 år: Fik usandsynligt comeback
Aleqa Hammond måtte helt ud i kulden efter pengemisbrug, inden hun blev 'Siumut'-formand i Grønland
-
Grønlandsk film indstilles til Oscarpris
Dokumentarfilmen handler om et møde mellem to grønlandske kvinder i en anstalt i Nuuk
-
Hans Enoksen er død
Bekræfter: Blev 69 år gammel