De kongelige går ombord i lækker mad
Frederik, Mary og tvillingerne smager især på havets frugter, som er i verdensklasse fra det grønlandske farvand
Under det royale besøg i Sisimiut har kokken Malik Mathiassen haft æren af at forberede lokal mad til kong Frederik og dronning Mary i kulturhuset Taseralik.
Det skriver Sermitsiaq.
Fisk og kødvarer her hører til i den absolutte verdensklasse.
Lokale råvarer
Menuen bestod udelukkende af lokale ingredienser som rejer, krabber, stenbider, moskusokse og rensdyr, og selv salaten og rugbrødet var lokalt fremstillet.
Mere afslappet
Malik Mathiassen, der tidligere har serveret for Dronning Margrethe og Prins Henrik, og han betragter oplevelsen som mere afslappet sammenlignet med tidligere kongelige arrangementer.
- Da vi lavede mad til dronningen skulle alt være rent og skinnende. Da dronningen (Margrethe, red.) var her, spiste de siddende, men nu spiser de stående, fortæller kokken.

LÆS OGSÅ:
-
Kongen udspurgt om særlig jakke
Mens verdens øjne i måneder har været på Grønland på grund af Trump, rundede kong Frederik besøg af
-
Frederik i højt humør: Får særlig snaps
Under grønlandsbesøget har kongen fået indblik i særlige skikke
-
Hundredvis mødt op for at se kongen drikke kaffe
Kong Frederik er tirsdag aften dansk tid ankommet til kulturhuset Katuaq i Nuuk for at deltage i kaffemik