- Jeg skal nå længere end far

Man er ikke nødvendigvis sikret at få mange stemmer i "Vild med dans", selv om man er en del af Schmeichel-familien

Udgivet Opdateret

Konkurrencegenet er kommet ind med modermælken hos influenten Cecilie Schmeichel.

Hun er datter af målmandslegenden Peter Schmeichel og søster til fodboldstjernen Kasper Schmeichel.

Så når den 32-årige influent går på gulvet i årets "Vild med dans", er det for at vinde titlen og trofæet.

Når hendes dansepartner, debutanten Damian Czarnecki, siger: "Hvis vi går videre...", retter hun ham til: "Når vi går videre...".

Man skal gå efter sine drømme

- Det er den forkerte indstilling at sige "hvis". Man skal sige det på den rigtige måde. Jeg har det også sådan, at hvis man siger tingene højt, er der noget energi, der også fører det den vej. Sådan er det.

- Jeg har også sagt højt, at jeg gerne ville være med i "Vild med dans". Man skal gå efter sine drømme, siger Cecilie Schmeichel.

Og den drøm er nærmest også gået gennem generne.

Hendes far, Peter Schmeichel, medvirkede nemlig i den britiske udgave af "Vild med dans", "Strictly Come Dancing", tilbage i 2006.

Snakker dagligt med far

- For ham var det en megafed oplevelse, fortæller Cecilie Schmeichel.

- Da jeg sagde ja til at være med i "Vild med dans", spurgte han: "Hvor meget vil du have, at jeg hjælper?". Vi snakker dagligt, og han tjekker hele tiden ind og spørger, hvordan jeg har det.

Han står også klar med gode råd i kulissen, hvis hun skulle få brug for dem, fortsætter Cecilie Schmeichel.

- Da jeg snakkede med ham om vores anden dans, havde han en masse viden om hele baggrunden for den genre og sådan noget, hvor jeg tænkte: "Okay, du har virkelig hørt efter".

Vil nå længere end far

- Det er jo mange år siden, han selv var med, så det er imponerende, at det stadig hænger ved, lyder det fra hende.

Selv om Cecilie Schmeichel går efter at vinde "Vild med dans", har hun også en intern konkurrence kørende.

Hun vil i hvert fald gerne nå længere end sin far, der blev stemt ud halvvejs i den britiske udgave af dansedysten - endda på sin 43-års fødselsdag den 18. november 2006.

- Selvfølgelig vil jeg gerne slå ham - og det vil han faktisk også gerne have, at jeg gør, siger Cecilie Schmeichel og uddyber:

- Han siger ikke: "Det skal du", men han vil selvfølgelig gerne have, at jeg kommer længere end ham. Han er mega støttende og synes, det er megafedt, at jeg er med.

Håber på mine følgere

Det dansetekniske fylder 50 procent af karaktererne i programmet i form af dommerkvintettens point, mens den sidste halvdel afgøres af seernes nådesløse sms-stemmer.

Selv om Cecilie Schmeichel har knap 82.000 følgere på det sociale medie Instagram, er hun ikke garanteret at ryge videre i dansedysten.

- Jeg håber, at mine følgere vil stemme på mig selvfølgelig. Og der er også mange, der hepper på os. Men der er også mange, der har fordomme om vores familie, lyder det fra Cecilie Schmeichel.

- Vi er i Danmark. Der er jantelov, og der er nogle, der ikke kan forstå, hvorfor det er mig, der er med, og er tredjevalget. Men det er jo bare tåbeligt. Der skal være plads til alle, understreger hun.

"Vild med dans" sendes fredag aften klokken 20.00 på TV 2.

- Jeg er uddannet makeupartist, så i starten drømte jeg om at være sminkør på 'Vild med dans'. Senere blev det så en drøm om at være med, lyder det fra influenten Cecilie Schmeichel. (Arkivfoto).
- Jeg er uddannet makeupartist, så i starten drømte jeg om at være sminkør på "Vild med dans". Senere blev det så en drøm om at være med, lyder det fra influenten Cecilie Schmeichel. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS