Berømt kunstner ramt af stort chok

Pludselig blev den kendte kunstner vækket brat

Udgivet Opdateret

- Allerede nu kan jeg sige, at jeg er nødt til at begynde forfra. 

Sådan lyder den triste melding fra den berømte kunstner Leif Sylvester Petersen. 

Tidligt fredag morgen blev han vækket brat, da der opstod brand i kunstnerens værksted i Tibirke ved Frederiksværk. 

- Der er nogle håndværkere, som kommer forbi ude på vejen og ser, at det brænder. De kommer ind og vækker mig ved en 6-tiden. Herefter fik vi ringet hurtigt, fortæller Leif Sylvester Petersen til Newsbreak.dk.

Få måneder før udstilling

Og man må i den grad sige, at branden er yderst uheldig timing for kunstneren. 

Til efteråret skal han nemlig udstille sin samling i Bruxelles, men nu frygter han, at han må gøre alt arbejdet om igen, da mange af værkerne er gået tabt i branden, forklarer han. 

- Alle mine opskriftsbøger, tegninger og testskulpturer er væk. Det er brændt. Så jeg skal starte helt forfra med med opskrifter og prøver, der skal være ret præcise. Det er virkelig surt, fortæller Leif Sylvester Petersen. 

Kunne have været værre

Det kunne dog være gået meget værre til, mener kunstneren.

- Der er helt sort over det hele på billederne, men det ser ud til, de bare er sværtet til. Så det kunne have været meget værre. For jeg har en masse billeder stående til min næste udstilling, så nu er det spændende, om de kan reddes, lyder det fra den 82-årige udstiller. 

Leif Sylvester Petersen blev vækket af sirener tidligt fredag morgen.
Leif Sylvester Petersen blev vækket af sirener tidligt fredag morgen.

Arbejder på stedet

Leif Sylvester Petersen fortæller desuden, at han endnu ikke kan komme ind i huset, da politi og brandvæsen stadig arbejder på stedet. 

Newsbreak.dk har været i kontakt med Frederiksborg Brandvæsen, som bekræfter, at branden har fundet sted på adressen. Af hensyn til politiets efterforskning af branden, kan de dog ikke oplyse yderligere. 

Powered by Labrador CMS