Meghan hylder Harry og Diana i bog

Meghan Markle's børnebog 'The Bench' er inspireret af et digt, som hun skrev til prins Harry, efter at deres søn Archie kom til verden, i anledning af Fars dag. Bogen er en kærlighedshistorie om forholdet mellem sin mand og søn

Meghan Markle’s bestsellerbog ‘The Bench’ handler om forholdet mellem sin mand, Prins Harry, og deres søn Archie. Foto: Toby Melville/Reuters og Reuters/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Meghan Markle kan nu kalde sig bestsellerforfatter. Hun har allerede opnået stor succes med børnebogen ‘The Bench’ – ‘Bænken’ oversat til dansk – som udkom den 8. juni.

Bogen, der handler om forholdet mellem sin mand, prins Harry, og deres søn Archie, strøg nemlig ind som nummer 1 på New York Times bestsellerliste en uge efter udgivelsesdatoen.

2-årige Archie er stor fan af bogen, fortæller Meghan Markle i et interview, som blev bragt i NPR Weekend Edition i anledning af Fars dag og udgivelsen af børnebogen ‘The Bench’:

“Archie elsker bogen. Det faktum, at han elsker bogen, og at vi kan sige: Mor skrev den til dig, er fantastisk,” fortæller børnebogsforfatteren.

Forærede en bænk i Fars dag-gave

Ifølge Meghan Markle har sønnen Archie stor appetit på bøger.

“Når vi har læst en bog højt for ham, siger han konstant “igen, igen.”

Hertuginden af Sussex havde netop sin søn i tankerne, da hun skrev bogen. Hver en detalje skulle være perfekt. Men bogen er inspireret af et digt, som hun skrev til prins Harry i anledning af Fars dag, efter Archie var blevet født.

“Dette er din bænk /Hvor livet vil begynde / For dig og vores søn / Vores baby, vores barn,” lyder nogle af linjerne fra digtet.

Samme år gav hun Meghan Markle sin mand en bænk.

“Ligesom de fleste andre gør, tænkte jeg, hvad skal jeg give? Jeg besluttede, at bænken skulle være en base for ham og vores søn,” fortæller hun.

Deler yndlingsblomst med Diana

Meghan Markle beskriver fortællingen i børnebogen som en kærlighedshistorie, der består af hendes egne små observationer og personlige øjeblikke.

“Jeg har observeret kærligheden og det stærke bånd mellem min mand og min søn. Jeg forestille mig hvilke øjeblikke, de vil dele sammen på bænken i takt med, at Archie bliver ældre. Lige trøst efter en hudafskrabninger til samtaler om at få hjertet knust,” fortæller hun.

Bogen er fyldt med unikke detaljer, som nogen af læsere formentlig vil bemærke, lyder det fra forfatteren. Hun hylder blandt andet prinsesse Diana.

“I bogen vil læserne blandt andet finde min yndlingsblomst forglemmigej, som også er min mands mors yndlingsblomst,” lyder det.

Der er også adskillige billeder af Archie i bogen og en illustration af en have, hvor en kvinde med solhat bærer en baby i en bæresele, som skal repræsentere Meghan Markle og deres nyfødte datter Lilibet Diana.

“Tak for støtten”

Hertuginden af Sussex er taknemmelig for den modtagelse, som hendes bog har fået:

“I begyndelsen var digtet et kærlighedsbrev til min mand og min søn. Jeg er opløftet over at se, at universelle temaer som kærlighed, repræsentation og inklusion ræsonnerer hos så mange mennesker. Bogen viser en anden side af maskulinitet, som handler om at skabe forbindelse og bånd, følelser og de mere bløde værdier. Min hensigt er at være med til at skabe en verden, som mange gerne vil se deres sønner og døtre vokse op i. Tak for at støtte mig i dette specielle projekt,” siger Meghan Markle i en udtalelse på hjemmesiden Archewell Foundation.

Powered by Labrador CMS