Danske Alex står på vippen til at blive megastjerne

Fans kan igen følge med i den voldsomt populære serie Vikings - og nu med danskere i de bærende roller.

Den danske skuespiller bliver om lidt et verdenskendt navn. Foto: Free/Alex Høgh Andersen
Udgivet Opdateret

Han er kun 22 år, men lige om lidt vil hans navn med stor sandsynlighed vække genkendelse over det meste af verden.

Alex Høgh Andersen spiller nemlig rollen som den voksne Ivar The Boneless (Ivar Benløs, red.) i successerien Vikings, der sendes på HBO Nordic, når serien vender tilbage med anden del af sæson fire den 1. december.

Her spiller også danske Marco Ilsø og Ida Marie Nielsen med.

– Man ved jo, det kommer til at ændre en masse ting, når serien går i luften. Selvom det er offentliggjort, at vi er med, så har folk jo ikke set endnu, hvad det er, vi har lavet, fortæller Alex Høgh Andersen og uddyber:

– Jeg har arbejdet på det her halvandet år, og jeg glæder mig til, at bomben springer, så folk kan reagere på det, og jeg kan forholde mig til deres reaktion.

Har medvirket i julekalender

Den danske skuespiller har før medvirket i julekalenderen “Tvillingerne og Julemanden”, og har også spillet med i flere små projekter og kortfilm.

Rollen i Vikings, der bliver optaget i Irland, er dog i en helt anden liga end det, han har lavet før.

Det er da også gået stærkt for Alex Høgh Andersen. I sommeren 2015, da han fik rollen i Vikings, læste han stadig film- og medievidenskab på universitetet. Han var nødt til at droppe ud af studiet for at forfølge drømmen om en karriere som skuespiller.

– Jeg kan huske, at jeg var til mundtlig filmhistorie-eksamen om morgenen, cyklede hjem til Vesterbro og lærte replikkerne til en selftape-audition (audition, som man optager på video, red.) på Vikings, cyklede over til talentbureauet og skrev under på en kontrakt med dem. Og en måned efter havde jeg en rolle i Vikings, forklarer han.

Spillede teater i sine yngre dage

Som yngre har han spillet teater på Eventyrteatret i Søborg ved København, og der samlede han en del erfaring.

– Der lærte jeg meget af det fundamentale som fokus, koncentration og forståelse for skuespillet, fortæller skuespilleren, hvis rolle i serien er ekstra udfordrende.

– I Vikings er min rolle handicappet, så jeg skal spille meget med øjnene. Jeg har kravlet rundt på et hotelværelse i tre uger for at øve mig i, hvordan man bevæger sig fysisk, når man ikke kan bruge sine ben, fortæller han.

Med 14 timer lange arbejdsdage på settet i Irland, har den 22-årige skuespiller i den grad været nødt til at tage sig selv i nakken.

Ikke nok med, at han med egne ord er blevet “tæsket igennem” af en personlig træner på daglig basis for at ramme den helt rigtige vikinge-form, så har han også været nødt til at sige nej til alt fra croissanter til øl og vilde nattefester i den pulserende by Dublin, hvor han bor, mens han arbejder på serien.

– Kærligheden til mit arbejde er heldigvis større end kærligheden til croissanter. Og det siger sindssygt meget, fortæller han og griner.

-Ej, jeg synes, den rolle er en kæmpe mulighed, og man skulle da være godt dum for at spilde den, siger han.

Vikings kan ses på HBO Nordic fra den 1. december.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS