Stolt af sin beslutning

Reggaestjernen Wafande er tilbage på scenen, efter at han trak stikket for tre år siden. - Jeg har fået lov at være tættere på mine børn og på min musik

Udgivet Opdateret

For tre år siden meddelte reggaestjernen Wafande, at han trak sig som udøvende kunstner.

Men den forgangne tid er Wafande vendt tilbage på scenen.

- Mit standpunkt har altid været at lytte til mig selv, siger den 40-årige sanger.

Stolt af beslutning

- Nu er jeg jo sådan et Christiania-hippiebarn, så jeg har altid mærket efter. Og i virkeligheden er jeg stolt af den beslutning, jeg tog dengang, på grund af en følelse jeg havde i kroppen. Jeg lyttede til universet, der sagde, at jeg havde brug for en pause.

Wafande havde turneret nærmest nonstop, siden han fik sit store gennembrud med nummeret "Gi' mig et smil" i 2011.

Advaret på forhånd

Få måneder efter han annoncerede sit stop, ramte coronapandemien og lammede hele kulturlivet.

- Det var, som om jeg var blevet advaret på forhånd. At min karma kom og gav mig en advarsel. Det var, som om det gav mening. Det har været befriende. Samtidig har det også været en genfødsel for mig, fordi jeg har fået lov at være tættere på mine børn og min musik, lyder det fra Wafande.

Får det tilbage på scenen

- Jeg har skrevet for andre, så jeg har stadig lavet en masse musik, men uden at mit eget ego spændte ben for det. Jeg har fundet glæden igen til at komme ud og sprede noget kærlighed.

Den kærlighed får han mere end tifold tilbage, når han går på scenen, fortæller han.

- Jeg er ikke meget religiøs, men jeg tror på karma, lyder det fra Wafande.

Energien kommer igen

- Jeg tror på, at den energi, vi kaster ud, kommer igen. Jeg er taknemmelig over, at jeg har fået lov at leve af musik i så mange år, og at jeg kan tillade mig at trække mig for min egen skyld og min familie.

Energien har kastet en ny plade af sig, og den er Wafande ved at lægge sidste hånd på.

Han kalder det selv for Wafande på nye flasker.

Højgravid kæreste

- Jeg er nået til et sted, hvor jeg gør det, der gør mig glad, og det synes, er sundt for mig og sundt for min familie. Og det tror jeg også, folk kan mærke, når jeg kommer ud med noget igen, siger han.

Snart bliver familien Wafande et medlem større.

Hans kæreste, Ana Maxime, er højgravid med parrets andet fælles barn. Sammen har de datteren Chloe på et år, og så består familien også af Wafandes femårige datter, Melodie, og Ana Maximes tre børn.

Teenagere passer

Sammen nyder de vordende forældre årets Roskilde Festival, inden Tobias Rahim, Kendrick Lamar og Lizzo bliver skiftet ud med vuggeviser og godnatsange.

- Vi har nogle dejlige store teenagerspiger derhjemme, der passer, og som gør, at mor og far kan få lov til at komme ud og høre lidt livemusik.

Datteren sover i larm

- Det er jo en gave til alle forældre at have ældre børn, der kan passe de små. Det er en stor blandet magisk familie, jubler Wafande.

De to mindste har dog også været med en tur ude på festivalen.

- Det er bare fedt, siger sangeren.

De nyder det, og de er ikke skræmte - vores datter sover helst, når det larmer nu, siger Wafande med et grin.

Wafande nyder musikken på årets Roskilde Festival, inden Tobias Rahim, Kendrick Lamar og Lizzo bliver skiftet ud med vuggeviser og godnatsange. Snart bliver sangeren snart far for tredje gang.
Wafande nyder musikken på årets Roskilde Festival, inden Tobias Rahim, Kendrick Lamar og Lizzo bliver skiftet ud med vuggeviser og godnatsange. Snart bliver sangeren snart far for tredje gang.

WAFANDE

Wafande er født i København som søn af en fransk-dansk mor og en tanzanisk-congolesisk-malawisk-omansk far og er opvokset på Christiania i København.Da han var 8 år flyttede han med sin mor til Frankrig, hvor Wafande bl.a. spillede basketball for ungdomslandsholdet – inden han tog hjem for at udvikle sin musikalske karriere med Donkey Sound. Ifølge eget udsagn er han opkaldt efter sin farfar Wafande, der var høvding i en landsby i Tanzania – og navnet Wafande betyder "søn af en leder" eller "søn af en general" på arabisk. Kendere af det arabiske sprog kan dog afvise dette: ordet Wafande er ikke Arabisk, men sandsynligvis swahili (Det Arabiske ord General udtales فريق eller translitereret farīq). En etnologisk forklaring på udtalelsen er, at det i Tanzania er forbundet med høj status, at kunne påvise aner tilbage til de Arabiske koloniherrer på Zanzibar.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS