Vild med dans-stjerne: Jeg er en sensitiv fyr

Skuespilleren Sebastian Bull har lært meget mere end dansetrin i TV 2's "Vild med dans"

Udgivet Opdateret

Der skete noget helt specielt for skuespilleren Sebastian Bull, da han stod forpustet efter en jive sidste fredag i TV 2's "Vild med dans".

- Det er meget blufærdigt at stå og danse for så mange mennesker og så bagefter blive grebet, som det skete for mig.

- Det var dybt rørende, og det havde jeg ikke regnet med, siger han.

Stolt af mig selv

Værten Sarah Grünewald fortalte den 28-årige skuespiller, at både dommerne og mange andre er begyndt at se ham for hvem, han egentlig er - for han er noget helt særligt.

- "Vild med dans" har givet mig en følelse af, at jeg er god nok, som den jeg er, og jeg behøver ikke at få andres accept, siger han og understreger:

- Hold kæft, hvor er jeg stolt af mig selv, fordi jeg bliver ved med at være mig.

Skuespiller Sebastian Bull skal i kvartfinalen med sin dansepartner, Asta Björk, i TV 2's "Vild med dans". (Arkivfoto).

Kæmper om semifinaleplads

Nu kæmper han og dansepartneren, Asta Björk, om en semifinaleplads, når de denne fredag skal danse en slowfox og en wienervals.

Skuespilleren håber, at han efter sine mange danse i bedste sendetid på TV 2 har åbnet folks øjne for, hvem der er bag det karseklippede hår og tatoveringer.

- Jeg er en sensitiv fyr, der har været vant til hele tiden at skulle vide, om folk har det godt, siger han og fortsætter:

Hårdt ydre er en facade

- Det er nok også derfor, at det med at have et lidt hårdt ydre er en facade, man putter op, for ikke nødvendigvis at skulle tage stilling til andre, men koncentrere sig om sit eget.

Skindet kan bedrage, som skuespilleren selv siger.

Sebastian Bull er opvokset i Hellerup. Da han gik i syvende klasse, fik han filmdebut i Thomas Vinterbergs "Submarino".

- Det var der, jeg følte mig set for første gang, fortæller han.

Havde talent for det

- Jeg følte, at det var noget, jeg var god til, og som jeg havde et talent for, tilføjer han.

Skolen var aldrig et sted, hvor Sebastian Bull fandt sin plads, men han begyndte alligevel i gymnasiet.

Da han i slutningen af 3.g fik et tilbud om at være med i filmen "9. april", vejede det tungere end studenterhuen.

- Det var første gang, at jeg tog en beslutning, som var møntet udelukkende på mig selv og ikke i forhold til andres syn på mig, fortæller den autodidakte skuespiller.

Klar på noget nyt

Selv om Sebastian Bull er glad for sit lidt hårde udtryk i flere af de roller, han har haft indtil videre, er han også klar på noget nyt.

Han har overrasket sig selv ved at være med i "Vild med dans" - nu vil han også gerne overraske andre.

- Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle stå i pailletter og være så flamboyant i min udstråling, siger Sebastian Bull og fortsætter:

- Det kunne være fantastisk, hvis der var nogle, der kunne se mig på en anden måde og tog nogle chancer.

Gåpåmod

Skuespil er på linje med arbejdet som møbelsnedker, mener Sebastian Bull. Han forklarer, at når man har bygget den samme stol mange gange, vil man også gerne prøve at bygge et bord.

VILD MED DANS

Vild med dans er et dansk tv-program og dansekonkurrence, der blev sendt for første gang i 2005 på TV 2. 

Programmet er den danske udgave af det britiske tv-program og dansekonkurrence Strictly Come Dancing, og er en del af det internationale tv-koncept Dancing with the Stars, hvor en kendt personlighed parres med en professionel dansepartner, og efterfølgende skal konkurrere mod andre par i hovedsagligt standard- og latin-danse. 

Parrene bedømmes efter hver dans af et hold af dommere, som giver point mellem 1-10, og sammenholdt med seernes stemmer (gennem sms-afstemninger) besluttes det, hvilket par, der skal forlade programmet frem til finalen, hvor ét par kåres som vinder. 

Dommerpanelet har siden programmets start hovedsagligt bestået af Jens Werner (sæson 1-18), Anne Laxholm (sæson 1-18), Britt Bendixen (sæson 1-15 og 17-18), Allan Tornsberg (sæson 3-7), Nicolaj Hübbe (sæson 8-18) og Marianne Eihilt (sæson 16-18). 

Ved sæson 19 trådte Bendixen tilbage som dommer, og Sonny Fredie-Pedersen overtog.

Sæsonens tolv konkurrerende par bliver annonceret omkring juli-august, mens selve programmet forløber over tolv uger, som regel fra starten af september frem til slutningen af november.

Den professionelle danser skal hver uge lære den kendte person en ny dans indenfor standard- eller latin-genren, som skal fremføres live foran dommere og publikum, hvor sværhedsgraden og forventningerne fra dommerne vokser hver uge.

Programmets værter har gennem tiden varieret med blandt andet Andrea Elisabeth Rudolph (sæson 1-2 og 4-6), Claus Elming (sæson 2-14), Sarah Grünewald (sæson 10-18) og Christiane Schaumburg-Müller (sæson 7-9 og 15-18). 

Ved sæson 19 i 2022 overtog Martin Johannes Larsen værtsrollen for Schaumburg-Müller, og han og Grünewald var værter.

Kilde: Wikipedia

- Jeg er fyldt op af gåpåmod, og jeg føler mig virkelig som en ny version af mig selv, tilføjer han.

Det er både mentalt, men også fysisk.

Stive stænger

Det var nemlig med stive stænger og arme, der ikke kunne komme over hovedet, at skuespilleren trådte ind i øvelokalet med Asta Björk.

- De første par danse var uden selvtillid. Men når man så bilder sig ind, at man godt kan danse, så smitter det af, siger han.

- Jeg har ret hurtigt fået det sådan: "Nu gør vi det bare", en form for vildskab, forklarer han.

Fysiske begrænsninger

I takt med at hans krop er begyndt at løsne sig, og de stive lemmer kan bevæge sig til musikken, er han begyndt at tale pænere til sig selv.

Skuespilleren er nemlig meget bevidst om, at han har nogle fysiske begrænsninger. Han blev født en måned for tidligt og med tarme, som var vokset sammen 12 forskellige steder.

- Lægerne havde sagt til min mor og far, at jeg nok skulle regne med at være tilknyttet Rigshospitalet fremover. Men jeg har ikke været der siden på grund af det, siger han.

Indlagt i evigheder

Sebastian Bull var indlagt, fra han blev født og to et halvt år frem. Han har derfor et ar på maven, der trækker kroppen sammen og begrænser ham fysisk i forhold til andre.

- Men se, hvor vi er nu, siger han så.

- Det er en kæmpe sejr, for det havde jeg ikke troet, at jeg kunne.

"Vild med dans" kan ses på TV 2 og TV 2 Play fredag klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS