Nyder at være en fri fugl

Maria Rossing nyder at være en fri fugl. Frihedsfølelsen opvejer tabet af tryghed, fortæller den Carmen Curlers-aktuelle skuespiller

Udgivet Opdateret

Efter 17 år som fastansat på Det Kongelige Teater i hjertet af København sagde skuespiller Maria Rossing for fire år siden op til fordel for et freelanceliv.

Det var et farvel til stedet, der havde dannet den trygge ramme om hendes arbejdsliv, siden hun blev uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i København i 2002.

- Jeg er enormt meget tryghedsnarkoman egentlig. Men så har jeg også en frihedslængsel. Så jeg har meget modsatrettede følelser. Det eksisterer ligesom side om side, siger Maria Rossing.

- Men jeg begyndte at længes efter selv at kunne vælge, hvor travlt jeg ville have - selv om jeg også var bange for, om jeg overhovedet kunne få noget at lave. Men universet svarede igen, da jeg sagde op, så det var rigtigt dejligt. Og jeg synes faktisk, at det går meget godt, siger den prisvindende skuespiller.

Aktuel i 'Carmen Curlers'

Maria Rossing kan netop nu ses i anden sæson af DR-dramaet "Carmen Curlers" i rollen som Birthe, der bestyrer fabrikken, som producerer den elektriske papillot.

Da hun kræver, at hendes portræt hænges op på væggen side om side med den øvrige ledelse, medfører de flere stjerner på skulderen endnu flere timer på fabrikken.

Selv om hun har forladt kødgryderne, venter de sædvanlige fuldtids-forpligtelser stadig, når hun får fri fra fabrikken: rengøring, madlavning og udmugning i det landbrug, hendes mand, spillet af Lars Ranthe, har.

- Jeg kan spejle mig enormt meget i det dilemma, der er i, at man lader sig opsluge af det, man laver, fordi man elsker det - man bliver enormt bekræftet og opfyldt af alt muligt godt, fortæller Maria Rossing.

- Det betyder jo også, at man har brugt de kræfter, når man kommer hjem til familien.

Har også pauser

Men her stopper sammenligningen også, fortæller Maria Rossing, der er gift og har en søn med kollegaen Morten Suurballe.

- Som skuespiller er det jo en varieret kalender over året, og man har også pauser. Det er den variation, der gør, at jeg elsker det, lyder det fra Maria Rossing.

- Nogle gange tillader jeg mig selv at forsvinde ind i noget, fordi jeg ved, at der er luft på den anden side, hvor jeg så kan være derhjemme 100 procent.

- Jeg kan godt lide at stå over for en opgave, hvor jeg kan mærke, at jeg bliver urolig for, om jeg kan. Det synes jeg, er et sundhedstegn og fortæller mig noget om, at jeg på en eller anden måde skal betræde nye stier.

Manuskriptet og en drejning

Det gjaldt også under optagelserne af anden sæson af "Carmen Curlers". Selv om det var et velkendt univers at vende tilbage til, tog manuskriptet en drejning, fortæller Maria Rossing.

- Der sker nogle ting, hvor jeg har tænkt: "Okay, det glæder jeg mig til. Det bliver spændende!", teaser hun.

Næste afsnit af "Carmen Curlers" kan ses på DR1 søndag klokken 21.00. Afsnittet er allerede tilgængeligt fra fredag morgen på DRTV.Powered by Labrador CMS