Musikhistoriens største mysterium skal løses

Eftersøgningen efter Paul McCartneys forsvundne Höfner-basguitar fra 1961 er nu i gang, skriver BBC

Udgivet

En global eftersøgning efter Beatles-medlemmet Paul McCartneys forsvundne Höfner-basguitar er blevet igangsat.

Det skriver nyhedstjenesten BBC.

Paul McCartney købte instrumentet for 30 pund i Hamborg i 1961, men det forsvandt otte år senere.

Eftersøgningen har fået navnet "Den forsvundne bas-projektet".

McCartney spurgte selv

Nick Wass, der i 12 år arbejdede som Höfners marketingchef, leder eftersøgningen og er gået sammen med to journalister i forsøget på at løse det "største mysterium i rock and roll's historie," lyder det.

Han har før samarbejdet med Paul McCartney og skrevet en bog om den forsvundne Höfner 500/1-violinbas.

Paul McCartney købte instrumentet for 30 pund i Hamborg i 1961, men det forsvandt otte år senere.

Han oplyser, at Paul McCartney spurgte til guitaren under en nylig samtale mellem de to. Det var sådan, eftersøgningen for at finde den begyndte.

Brugt til hits

Det står ikke klart, hvad der skete med instrumentet, som formentligt blev lagt væk, efter The Beatles var færdige med at indspille "Get Back" i 1969, siger Nick Wass til BBC.

Bassen er blandt andet brugt til hittene "Love Me Do" og "She Loves You".

- Selv om ingen rigtig ved, hvad der skete med bassen, er det meget sandsynligt, at den er blevet stjålet. Den dag i dag er det stadig et mysterium, fortæller Nick Wass til The Guardian.

Nogen ved, hvad der er sket

- Men nogen, et eller andet sted, ved, hvad der skete med den bas, og hvor den er nu. Den information er derude, hvis bare den rigtige person vil træde frem, tilføjer han.

I 1963 forsvandt også Beatles-medlemmet John Lennons guitar under bandets juleshow i Finsbury Park ifølge projektet. Der er tale om guitaren, han brugte til at skrive "I Want to Hold Your Hand".

The Beatles

The Beatles var en af de mest indflydelsesrige musikgrupper nogensinde. Udover at være en kommerciel kæmpesucces og musikalsk stilsættende var gruppen også stilsættende, hvad angår design og markedsføring. Gruppen bestod i sin endelige sammensætning af John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr, og blev dannet i Liverpool. Gruppens primære sangskrivere var Lennon og McCartney, der sammen og hver for sig skrev en lang række hitsange.

Kilde: Wikipedia

Den dukkede op igen 51 år senere og blev solgt for 1,9 millioner pund på auktion, skriver The Guardian. Det svarer til omkring 16,5 millioner danske kroner.

Powered by Labrador CMS