Mødt af hårde ord

Størstedelen af de danske anmeldere er langtfra begejstrede over "Den Grænseløse". To skiller sig dog ud

Udgivet

"Afdeling Q"-filmene ligger højt på listen over de seneste årtiers mest sete film i Danmark.

Men den nyeste i rækken af film om vicekriminalkommissær Carl Mørck - "Den Grænseløse" - begejstrer ikke de danske anmeldere, der beskriver den med ord som "skematisk", "forudsigelig" og "uinteressant".

Få stjerner

Filmen, der er baseret på Jussi Adler-Olsens bog af samme navn og har premiere torsdag den 1. februar, må således nøjes med en hel del to- og trestjernede anmeldelser fra danske medier.

Børsen og Ekko skiller sig ud med femstjernede anmeldelser.

Persongalleriet er et af kritikpunkterne blandt de mere negative anmeldere.

Roser Ulrich Thomsen

- Karaktererne i ny Jussi Adler-filmatisering er så overdrevne, at de virker tomme, lyder overskriften på Per Juul Carlsens trestjernede anmeldelse i Kristeligt Dagblad.

Politikens Kim Skotte roser skuespilleren Ulrich Thomsen, der for anden gang spiller Carl Mørck.

Men plottet, som fører antihelten Mørck til Bornholm og blandt andet drejer sig om en soldyrkende kult, er ikke just anmelderens kop te.

Ved hvad der foregår

- Jeg tror på Ulrich Thomsen, men jeg tror ikke et sekund på, hvad der foregår, skriver Skotte og sender to ud af seks hjerter afsted til filmen.

"Den Grænseløse" er instrueret af Ole Christian Madsen, som for første gang giver sig i kast med en "Afdeling Q"-film. Han har tidligere instrueret blandt andet "Flammen & Citronen".

Pension eller saltvand

For Jyllands-Posten skriver Katrine Sommer Boysen, at Madsen kommer med "tæft for grundig instruktion og iscenesættelse", men at det filmiske univers "virkelig godt kunne trænge til enten en pensionsordning eller en saltvandsindsprøjtning".

Tre ud af seks stjerner giver Boysen og hæfter sig ved, at serien ofte omhandler "kvindehadske afvigere".

Politikens Kim Skotte roser skuespilleren Ulrich Thomsen, der for anden gang spiller Carl Mørck, men filmen som helhed skuffer de danske anmeldere. (Arkivfoto).

Logiske brister

Også Berlingske giver tre ud af seks stjerner, mens Soundvenue giver to ud af seks stjerner.

Information giver ikke karakterer, men mener, at filmen "gør sit job" udmærket, "hvis man kan se bort fra visse irriterende logiske brister".

I den anden ende af begejstringsspektret finder man Børsen og Filmmagasinet Ekkos anmeldere.

Over stok og sten

Begge mener, at filmen er tempofyldt og særdeles effektiv.

- Det er den mest spændende og stakåndede filmatisering hidtil. Det går over stok og sten med smæk for skillingen og aldrig et kedeligt øjeblik, skriver Bo Tao Michaëlis for Ekko.

Powered by Labrador CMS