Martin Brygmann klar til at stille dumme spørgsmål

Multikunstner Martin Brygmann lader sit alter ego Todd tage styringen, når en række fagpersoner besvarer livets store og små spørgsmål i podcasten "Toddcast"

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Martin Brygmann lancerer en ny podcast på platformen Podimo, hvor han stiller livets store og små spørgsmål gennem sit alter ego, Todd.

Todd er en karakter, der ikke er bange for at stille 'dumme' spørgsmål, hvilket Brygmann selv ville være påpasselig med.

Podcastens emner varierer fra 'Får spætter ondt i hovedet?' til 'Hvorfor græder mennesker?'. Brygmann får hjælp fra eksperter inden for de relevante emner.

Martin Brygmann opfandt Todd forud for sit onemanshow i 2011. Siden da har karakteren optrådt i forskellige sammenhænge, senest i Brygmanns nye podcast.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Der findes ingen dumme spørgsmål, lyder en velkendt vending - eller gør der?

Martin Brygmann dykker ned i livets store og små undringer i en ny podcast på platformen Podimo via sit alter ego, Todd, der har fået en brevkasse.

Stiller dumme spørgsmål

Og der er en helt særlig grund til, at det ikke er den 60-årige multikunstner i egen person, der fylder æteren. Martin Brygmann er nemlig blufærdig.

- Det er dejligt at krybe ind i en karakter og ligesom spørge på vegne af mig, siger Martin Brygmann og fortsætter:

- Man vil helst ikke stille dumme spørgsmål, fordi så fremstår man ubegavet. Og jeg skulle hilse og sige, at det er Todd ikke bange for. Det ville jeg selv være påpasselig med.

Et pædagogisk eksperiment

Podcastens emner kredser om spørgsmål som: Får spætter ondt i hovedet? Må man genopvarme persillesovs? Og hvorfor græder mennesker?

- Det er et pædagogisk eksperiment, da det ikke er en almindelig interviewer, siger Martin Brygmann og uddyber:

- Det er jo en interviewer, som kan finde på at stille nogle lidt alternative spørgsmål.

Martin Brygmann er både satiriker, skuespiller, manuskriptforfatter, komiker, komponist, konferencier, entertainer, musiker og vært. Nu er han også podcastvært - dog i forklædning. (Arkivfoto).

Tør ikke stile samme spørgsmål

Todd - i skikkelse af Martin Brygmann - får hjælp af en række mennesker, der har speciale i det emne, der spørges om - blandt andre den kendte læge Peter Lund Madsen medvirker.

- Det er de helt store ting og de helt små ting. Mit motto er: "Spørg Todd om stort og småt", siger Martin Brygmann og fortsætter:

- Jeg kan love for, at jeg ikke tør at stille de samme spørgsmål som Todd. Todd er en forlængelse af mig. Han er sådan set en overdreven udgave af mig.

Opstod til scenen

Martin Brygmann opfandt Todd hjemme i stuen sammen med sin hustru, Marianne Lykkesfeldt, forud for sit onemanshow, "De fleste ulykker sker med lemmet", tilbage i 2011.

Siden Todd kom til verden, har karakteren optrådt ved det hedengangne Zulu Comedy Galla, i youtube-videoer og til private arrangementer. Senest Todd blev tryllet frem, var som en del af Martin Brygmanns medvirken i underholdningsprogrammet "Lol: Den der ler sidst" på Prime Video.

Naiv og nysgerrig

Todd er Martin Brygmanns alter ego - naiv, nysgerrig og med en stærk overbevisning om, at intet er umuligt.

- Det slog mig pludselig, at hvis jeg lavede en podcast, kunne den hedde "Toddcast", fortæller Martin Brygmann.

Det var med to trommestikker i hænderne, at Martin Brygmann som ung fandt sin vej. Efterfølgende har han lavet skuespil, musicals, musik og satire og været vært på en lang række programmer.

Ret genert

Martin Brygmann har altid været lidt usikker og er egentlig ret så genert. Den følelse kan han lægge fra sig, når han transformerer sig til en karakter.

Ligesom da han stillede sig på scenen fuldstændig nøgen ved Zulu Comedy Galla i Operaen i København i 2011. Da sketchen sluttede, og han blev båret af scenen, kom bukserne lynhurtigt på igen.

Kryber ind i karakter

Martin Brygmann trækker derfor på et velkendt redskab i sin nye podcast, nemlig Todd.

- Det er en karakter, som jeg bare kan krybe ind i og være. Jeg kunne være ham en hel måned, siger Martin Brygmann.

Podcastens første tre afsnit har premiere på Podimo den 11. januar.

Powered by Labrador CMS