Kan simpelthen ikke klare det

Komiker Mahamad Habane har det svært i akavede situationer og gør gerne sit for, at andre griner. I nyt program bliver hans evne til at holde masken udfordret.

Udgivet Opdateret

KORT RESUME AF ARTIKLEN

Mahamad Habane er en 33-årig komiker, der bruger humor som sit bedste våben for at glatte stemningen ud i akavede situationer.

Han deltager i den første danske udgave af underholdningsprogrammet 'Lol: Den der ler sidst' på streamingtjenesten Prime Video, hvor ti entertainere konkurrerer om at få hinanden til at grine eller smile, uden at de selv kommer til det.

Habane debuterede som komiker i 2015 og nåede semifinalen ved DM i standup to år senere. Han har også medvirket i sæson fire af TV 2's 'Stormester' og to gange underholdt ved Kronprinsparrets Priser.

Under sin deltagelse i 'Lol: Den der ler sidst' lærte Habane at hvile mere i sig selv og udfordrede sig selv til at gøre ting, han ikke havde turdet et år tidligere.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Mahamad Habane skal virkelig holde sig selv tilbage, hvis nogle siger eller gør noget, der får en situation til at blive akavet.

Den 33-årige komiker vil nemlig gøre alt for at glatte stemningen ud, og hans bedste våben er humor.

Er ved at brække tæerne

- Jeg kan faktisk nogle gange misunde de mennesker, der ikke lægger mærke til, at der er blevet sagt noget akavet, siger Mahamad Habane og tilføjer:

- Hvis noget er tåkrummende for nogle, så er jeg ved at brække mine tæer.

Mahamad Habane er dårlig til at være i en akavet situation - ligefrem social overfølsom, som han siger. Komikeren arbejder derfor på at kunne lade være med at joke eller redde andre fra deres pinlige øjeblikke.

Et smil og du er ude

Den kunnen er på prøve, når Mahamad Habane står over for ni kolleger i den første danske udgave af underholdningsprogrammet "Lol: Den der ler sidst" på streamingtjenesten Prime Video.

Her dyster ti entertainere om at få hinanden til at grine eller smile, uden at de selv kommer til det. Trækker én på smilebåndet, sender værten, Sofie Linde, dem ud.

Mahamad Habane er gift med Kafiya, som han bor sammen med i Aarhus. (Arkivfoto).

Den der ler sidst

Vinderen er den, der ler sidst, og vedkommende får lov til at donere pengepræmien til en velgørenhedsorganisation efter eget valg.

- Jeg synes, at det er en sjov idé, siger Mahamad Habane.

- Både konkurrencedelen i det, men også at jeg får lov til at bruge mine egne evner, forklarer han.

Foruden komikeren og Sofie Linde kan man blandt andre også opleve Rasmus Botoft, Martin Brygmann, Søs Egelind og Nikolaj Stokholm.

Hele tiden på vagt

Under optagelserne til programmet var Mahamad Habane hele tiden på vagt overfor, hvad der kunne ske. Deltagerne måtte gøre alt, hvad de kunne, for at få de andre til at grine, og der var ingen fastlagt plan.

- Der var flere gange, hvor jeg virkelig skulle stramme op for ikke at falde i, fordi der var så mange overraskelser, fortæller han.

- Når man står på scenen alene, så ved man jo, hvad der skal ske, uddyber han og tilføjer:

- Jeg kan egentlig godt lide at have noget kontrol i mit eget liv.

En form for guide

Mahamad Habane bruger til daglig humor som en form for guide, når han møder andre mennesker.

- Hvis jeg får dig til at grine, er jeg ret sikker på, at du forstår, hvad det er, jeg siger, forklarer han.

Humor har altid været noget, som komikeren har brugt, og som barn var det en måde at få venner på. Der gik dog lang tid før, at komikken blev en karrierevej for Mahamad Habane.

- Det var først, da jeg begyndte at mærke efter, hvad jeg gerne ville lave, og hvad jeg havde lyst til at stå op til hver eneste dag, fortæller han.

Debuterede i 2015

Mahamad Habane debuterede som komiker i 2015, mens han kom til semifinalen ved DM i standup to år efter.

Siden har han medvirket i blandt andet sæson fire af TV 2's "Stormester" og to gange underholdt ved Kronprinsparrets Priser.

Hviler mere i sig selv

Med sin deltagelse i "Lol: Den der ler sidst" blev Mahamad Habane udfordret, men han lærte også noget om sig selv, forklarer han.

- Jeg kan mærke, at jeg hviler mere i mig selv, fordi jeg har været med, siger komikeren og tilføjer:

- Jeg laver noget i programmet, som jeg ikke havde turdet at lave for bare et år siden.

Powered by Labrador CMS