-Jeg har droppet kanelsneglene

Skuespiller Afshin Firouzi, der er biografaktuel i Afdeling Q-thrilleren "Den grænseløse", træner op til en ny krævende rolle

Afshin Firouzi: Fra Afdeling Q til ny udfordrende filmrolle

Afshin Firouzi forbereder sig til en ny filmrolle, hvor han skal spille en 'tough guy' og er i intens træning.

På den røde løber til Robert Prisen 2024 afslørede Firouzi, at han har skåret ned på kanelsnegle for at opbygge muskler.

Firouzi er aktuel som Assad i 'Den grænseløse', den nyeste film i Afdeling Q-serien, og udtrykker stor respekt for sine forgængere i rollen.

Til trods for blandede anmeldelser af 'Den grænseløse', er Firouzi begejstret for filmen og ser frem til at udvikle sig i det nye Afdeling Q-hold.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Den fremadstormende skuespiller Afshin Firouzi hviler i den grad ikke på laurbærrene.

2024 byder nemlig på nogle krævende optagelser til en ny film, som han endnu ikke kan løfte ret meget af sløret for.

- Men jeg kan afsløre, at jeg hele tiden er i træningscenteret for at tage en masse muskler på, fordi jeg skal spille en tough guy (hård fyr, red.) i en spillefilm.

Droppet kanelsnegle

- Så jeg har droppet kanelsnegle og lidt af hvert, siger den 43-årige skuespiller med et grin på den røde løber til uddelingen af Robert Prisen 2024 i Tivoli Hotel & Congress Center.

Lige nu er Afshin Firouzi biografaktuel i "Den grænseløse", som er den nyeste film i Afdeling Q-krimiserien, der er baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellerbøger.

Har været en drøm

Afshin Firouzi har overtaget rollen som Assad, som er makker til hovedkarakteren, vicepolitikommissær Carl Mørck, og som tidligere er blevet portrætteret af Zaki Youssef og Fares Fares.

43-årige Afshin Firouzi er autodidakt skuespiller. Han har blandt andet medvirket i TV2-dramaet "Dag & nat" og DR-serien "Fredløs". (Arkivfoto).

- Det har bare været en drøm. Jeg har været kæmpe fan af Afdeling Q siden første bog og første film og har meget stor respekt for dem, der har været i gang før os, siger Afshin Firouzi, der altid har følt en særlig forbindelse til Assad.

Minder om mig

- Han minder meget om mig selv som person, som menneske. Jeg er flygtet fra krig (i Irak, red.), jeg har været i militæret, jeg render også rundt med en masse ting indeni, som jeg ikke altid deler ud af, siger Afshin Firouzi og fortsætter:

- Men ligesom Assad føler jeg også, at jeg er en god kollega og en god ven og prøver at være der for andre. Så jeg føler, at Assad og jeg er på en fælles rejse i det her, og jeg håber, at vi kan tage den hele vejen igennem, lyder det fra Afshin Firouzi.

Overskygger dårlige anmeldelser

Glæden over arbejdet med filmen overskygger da også, at "Den grænseløse" har fået noget blandede anmeldelser.

- Sådan er det jo. Man kan ikke altid forvente at få de bedste anmeldelser. Jeg synes selv, at filmen er blevet fantastisk, fastslår Afshin Firouzi.

- Vi har noget, som de andre film ikke havde, og de andre film havde noget, som denne her ikke har, og sådan er det.

Ny rolleliste

Nu skal det nye Afdeling Q-hold have lov til at udvikle sig, siger han.

I de første film spillede Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt henholdsvis Carl Mørck, Assad og Rose.

Efter rettighederne blev overdraget fra Zentropa til Nordisk Film, blev rollelisten i samme ombæring skiftet ud og ind kom i stedet Ulrich Thomsen, Zaki Youssef og Sofie Torp og siden så Afshin Firouzi i stedet for Zaki Youssef.

Har det sjovt sammen

- Jeg synes, at det er blevet ret godt med os tre som trio, siger Afshin Firouzi.

- Vi har det sjovt sammen, og det er meget ægte. Vi har det også sjovt, når vi ikke er på skærmen. Det håber jeg, får lov til at skinne igennem på skærmen.

Powered by Labrador CMS