-Jeg er ikke som andre

Sangerinden Szhirley har brugt sin oplevelse af ikke at være ligesom alle andre som en måde til at finde ud af, hvem hun selv er, og hvad hendes styrker er

Udgivet Opdateret

Siden sangerinden Szhirley var helt lille, har hun følt, at hun ikke var lige som alle andre.

- Hvis jeg var barn i dag, så vil man sikkert prøve at putte mig i noget udredning og finde ud af, hvad for en bogstavkombination jeg har, lyder det fra Szhirley.

- Det behøver vi slet ikke komme ud i. Jeg har det fint, uanset hvilket alfabet der kører i mig, siger sangerinden, der har det borgerlige navn Szhirley Nova Bianca Rokahaim.

Stor opbakning af mor

I barndomshjemmet har Szhirley altid fået opbakning af sin mor.

Hun understregede, at Szhirley ikke gik i ét med tapetet, men var som en sommerfugl, der skulle sprede sine vinger.

- Jeg ved godt, når man er yngre, at man rigtig gerne bare vil blende ind og være som andre, siger Szhirley og fortsætter:

- Når man på et tidspunkt finder ud af, at man er den eneste af sig selv i hele verden, og at det er ens superpower, er der rigtig mange, som virkelig tør at dykke ned i: "Hvem er det egentlig, jeg er, og hvad er mine styrker" og så køre på dem, forklarer den i dag 47-årige sangerinde.

Det er netop et af temaerne i julekalenderen "Tinkas juleeventyr", som fra den 21. november 2024 kan ses som musical i Glassalen i Tivoli i København.

Sangerinden Szhirley har været med i begge opsætninger af musicalen "Elsk mig i nat". Hun træder i år op på musicalscenen igen i "Tinkas juleeventyr". (PR-foto).

Plejemor for Tinka

Sangerinden skal spille plejemor til Tinka, der er halvt nisse og halvt menneske og derfor får at vide, at hun ikke er rigtigt nisse, men heller ikke passer ind i menneskenes verden.

Den historie vil Szhirley gerne understøtte fra scenen.

- Der er jul, kærlighed, god musik og vidunderlige kolleger. Og så det med at stå ved sig selv, som den man er, lyder det fra Szhirley.

Foruden sangerinden består skuespillerholdet af Birthe Kjær, Johannes Nymark, Martin Bo Lindsten og Kasper Leisner.

Kan komme med input og ideer

Sangene skrives af Burhan G og Sarah West, der blandt andet har skrevet titelsangen til TV 2's julekalender "Jul i Valhal" med Martin Brygmann.

- Lige så snart de går i studiet, regner jeg med, at de ringer og spørger, om jeg ikke kommer forbi, siger Szhirley med et grin.

- Så kan man jo altid komme med lidt input og idéer, hvis de altså er åbne for det, forsætter hun og tilføjer, at det kun er gode ting, som kommer ud af de to musikere og sangskrivere.

BLÅ BOG: Szhirley Nova Bianca Rokahaim

* Szhirley Nova Bianca Rokahaim er skuespiller, revy- og musicalsanger og driver smykkeforretningen Dropps by Szhirley.

Powered by Labrador CMS