Jan Gintberg: - Det er slut

Den populære komiker skubber sit selvbetitlede DR-program, "Gintberg på kanten", ud over kanten. Det er på tide at prøve noget nyt, siger han til DR.

Udgivet Opdateret

Komikeren Jan Gintberg har været på kanten af både EU, patriarkatet og byer overalt på danmarkskortet, lige fra Thyborøn til Rudkøbing.

Men nu er det slut.

Efter 12 år med "Gintberg på kanten" slutter den populære DR-programserie efter den igangværende sæson, hvor Jan Gintberg er på kanten af generationskløften.

Det oplyser den kendte komiker i et længere interview med public service-stationen.

Vil prøve noget nyt

- Det er vigtigt at prøve at udfordre sig selv på nye måder. Man er nødt til også at tvinge sig selv til at prøve nogle nye ting. Og jeg trænger til at prøve noget nyt, forklarer han til dr.dk.

Jan Gintberg, der fylder 60 år i december, arbejder blandt andet på et nyt standupshow.

Sidste afsnit af "Gintberg på kanten" bliver vist på DR1 onsdag klokken 20.30, og dermed slutter en æra i komikerens arbejdsliv.

Jan Gintberg fylder 60 år til december, men der er ingen planer om pension. Han arbejder nemlig på et nyt standup-show. (Arkivfoto).
Jan Gintberg fylder 60 år til december, men der er ingen planer om pension. Han arbejder nemlig på et nyt standup-show. (Arkivfoto).

Hans egen opfindelse

Jan Gintberg har selv opfundet "Gintberg på kanten".

Idéen fik han fra et radioprogram med den britiske komiker Ross Noble. I programmet besøgte Ross Noble Sydafrika, hvor han blandt andet mødte nogle hvalfangere og efterfølgende optrådte for et lokalt publikum.

Jan Gintberg fik solgt idéen til DR, som bed på, da konceptet fik et mere journalistisk strejf.

Premiere i 2012

Programmet fik premiere i 2012 og er en slags humoristisk-antropologisk rundrejse.

Et område, en interesse eller en arbejdsplads kan være der, Jan Gintberg tager hen, for at lære menneskene der bedre at kende.

Har vundet flere priser

Igennem de 12 år, som programmet er kørt over skærmen, har det vundet flere priser.

Det lovpriser Jan Gintberg over for dr.dk.

- Vi har været i stand til at lave nogle humoristiske miniportrætter af lokalområder og institutioner, som seerne har kunnet spejle sig i. Og så tror jeg, at de kan mærke, at serien vil folk det bedste.

- Stemningen er, at vi er der for at hæve folk op, ikke for at træde dem ned. Og for at grine sammen, siger han til public service-stationen.

Powered by Labrador CMS