Hollywood-stjerne er død

Ryan O'Neal blev kendt for sin rolle i "Love Story" og sit tumultariske forhold til en skuespillerinde

Udgivet

Den amerikanske skuespiller Ryan O'Neal, særligt kendt for sin rolle i filmen "Love Story" fra 1970, er død i en alder af 82 år.

Det fortalte hans søn fredag amerikansk tid.

Desuden var han blandt andet med i filmene "Paper Moon" og "Barry Lyndon".

Ryan O'Neal trak derudover overskrifter for sit længerevarende og tumultariske forhold til skuespillerinden Farrah Fawcett, der blev kendt som en af de tre engle i tv-serien "Charlie's Angels". Hun døde selv i 2009.

Før forholdet til Farrah Fawcett blev Ryan O'Neal henholdsvis gift og skilt to gange.

Opdagede affære

De indledte deres forhold i slutningen af 1970'erne og var sammen i næsten 20 år, før de blev skilt i 1997, da hun efter sigende opdagede, at han havde en affære med en anden skuespillerinde.

Skuespillerne genforenedes dog i 2001 og var sammen indtil Farrah Fawcetts død.

Efter en række roller i diverse tv-serier fik Ryan O'Neal sit store gennembrud med "Love Story" i 1970. (Arkivfoto).

Det store gennembrud

Efter en række roller i diverse tv-serier fik Ryan O'Neal sit store gennembrud med "Love Story", der blev startskuddet til fænomenet "chick flicks".

Det er en type film om særligt kærlighed og parforhold.

For sin rolle i filmen blev Ryan O'Neal nomineret til en Oscar.

Sammen med Barbra Streisand

To år senere fik han sammen med Barbra Streisand en rolle i filmen "What's Up, Doc?", som også hjalp med at øge Ryan O'Neals popularitet.

I de efterfølgende år spillede Ryan O'Neal blandt andet en smykketyv i filmen "The Thief Who Came To Dinner".

Ryan O'Neal

  • Ryan O'Neal var en amerikansk skuespiller, kendt for sin rolle i filmen 'Love Story' fra 1970. Han døde i en alder af 82 år.
  • Han havde et længerevarende og tumultarisk forhold til skuespillerinden Farrah Fawcett, kendt fra tv-serien 'Charlie's Angels'. De var sammen i næsten 20 år.
  • O'Neal fik sit store gennembrud med 'Love Story', der blev startskuddet til fænomenet 'chick flicks'. Han blev nomineret til en Oscar for sin rolle i filmen.
  • Udover 'Love Story', medvirkede O'Neal i film som 'Paper Moon', 'Barry Lyndon' og 'What's Up, Doc?'. Han blev nomineret til en Golden Globe for sin rolle i 'Paper Moon'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Og i Peter Bogdanovichs "Paper Moon" fra 1973 spillede han over for sin datter Tatum O'Neal, hvilket fik ham nomineret til en Golden Globe.

I 1975 fik Ryan O'Neal en rolle i Stanley Kubricks historiske drama "Barry Lyndon", der i dag er bredere anerkendt, end den var ved sin udgivelse.

Powered by Labrador CMS