Har valgt hende - igen

Det bliver med skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen i spidsen, når Nordisk Film Fonden igen afholder prisuddelingen Isbjørnen

Skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen står igen i år i spidsen for uddelingen af Isbjørnen, hvor filmbranchens største talenter hyldes, når Nordisk Film Fonden uddeler sine tre hæderspriser.

Borgen-stjernen styrede også publikum gennem showet i 2021 og 2022.

Det skriver Nordisk Film Fonden i en pressemeddelelse.

- Isbjørnen er altid en festlig og indsigtsfuld aften. I år er noget ekstra særligt, fordi fonden fylder 30 år, siger Allan Mathson Hansen, koncerndirektør i Nordisk Film, i pressemeddelelsen.

- Vi glæder os til at fremvise nogle af de mange projekter, som Nordisk Film Fonden står bag, og samtidig fejre nogle af dansk films mange talenter, for uden talenter, ingen dansk filmbranche, fortsætter han.

Tre hæderspriser

Der uddeles i alt tre hæderspriser ved uddelingen af Isbjørnen: Nordisk Film Prisen, Ove Sprogøe Prisen og Erik Ballings Rejselegat.

Nordisk Film Prisen gives til årets største unge talent.

Med den pris følger 117.000 kroner - 1000 kroner for hvert år, Nordisk Film har eksisteret.

Sidste års modtager var filminstruktør Amalie Næsby Fick, der blandt andet har lavet "Den utrolige historie om den kæmpestore pære" og "Lille Allan - Den menneskelige antenne".

I år er der ekstra meget at fejre ved uddelingen af Isbjørnen, som Borgen-stjernen Birgitte Hjort Sørensen står i spidsen for. Nordisk Film Fonden, som står bag uddelingen af Isbjørnen, markerer sit 30-års arbejde med at støtte talentudviklingen i den danske filmbranche. (Arkivfoto).

Helt usædvanlig prastation

Ove Sprogøe Prisen på 75.000 kroner gives til en skuespiller, der har leveret en helt usædvanlig præstation på teatret eller på film, lyder det.

Sidste års modtager var skuespillerinden Josephine Park, der er kendt fra "Sygeplejersken" og "Doggystyle".

Den sidste pris er Erik Ballings Rejselegat på 75.000 kroner.

Den går til en person, som i særlig grad har skabt opmærksomhed og interesse hos publikum.

Her var sidste års modtager filminstruktør Frelle Petersen kendt for filmene "Onkel" og "Resten af livet".

Pengene, der følger med priserne, doneres af Nordisk Film Fonden.

Powered by Labrador CMS