God til at passe på mit hjerte

Tv-værten Michèle Bellaiche har prøvet at tabe sit hjerte, blive blød om det og senest at skulle finde ro i hjertet, da hendes søn tog ud i verden på eventyr

Udgivet Opdateret

Michèle Bellaiche har i flere år stået i spidsen for indsamlingsshowet "Hjertegalla" til fordel for hjertepatienter.

Det gør hun igen i år sammen med Christian Degn og Anna Stokholm, når programmet sendes på TV 2 Charlie den 16. september.

For Michèle Bellaiche giver det en ekstra dimension at være med som vært, fordi showet sætter fokus på at være opmærksom på sygdomssymptomer og at mærke efter.

Men det med hjertet forstås ikke nødvendigvis kun somatisk. Og i forbindelse med "Hjertegalla" reflekterer Michèle Bellaiche over, hvordan hendes hjerte reagerer på både små og store ting i hverdagen.

Hundemenneske

Til hvad eller til hvem har du prøvet at tabe dit hjerte?

- Jeg synes, jeg har prøvet at tabe mit hjerte til flere forskellige ting. Jeg har for eksempel tabt mit hjerte til min hund. Jeg havde aldrig nogensinde troet, at jeg skulle være et hundemenneske.

Noget af det, der kan gøre tv-værten Michèle Bellaiche nervøs, er hendes børns velbefindende, som da hendes søn skulle rejse et halvt år til Canada. Her var det vigtigt for hende at få ro på hjertet, fortæller hun. (Arkivfoto).

- Jeg har også tabt mit hjerte til Frankrig, som er en meget vigtig del af mig, siger Michèle Bellaiche, som er datter af en fransk far.

- Der er også noget musik, jeg har tabt det til – der er faktisk mange ting, siger Michèle Bellaiche og fortsætter:

Ud af byen

- Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at jeg har tabt mit hjerte til naturen. Men da jeg for mange år siden flyttede ud af byen, troede jeg, at mit liv ville gå i stå. Men jeg fandt ud af, at det kan noget at komme ud, hvor der er luft og vand og skov.

Hvem eller hvad har knust dit hjerte?

- Kærlighedsmæssigt synes jeg, at jeg har været god til at passe på mit hjerte. Det betyder ikke, at det ikke en gang imellem har været knust. Men jeg synes ikke, at jeg har tabt det og ikke fundet det igen.

Søn rejste langt væk

Hvad får dit hjerte til at springe et slag over?

- Det kommer an på, om jeg tænker i positiv eller negativ forstand.

- Min søn har lige været væk fra mig for første gang i Canada i et halvt år. Der skulle jeg lige have hjertet med. Jeg tænkte: "Okay, den her lille dreng, som ikke er så lille mere, kan han nu klare sig uden sin mor og så videre?". Der kunne jeg mærke, at jeg lige skulle have ro på hjertet.

Da Michèle Bellaiche for mange år siden skulle flytte fra byen, havde hun en frygt for, at livet ville gå i stå. Men nu nyder hun at være i naturen, hvor der er luft, vand og skov.

Højdeskræk

- Jeg skal heller ikke op i noget, der er alt for højt. Det kan også få hjertet til at hoppe ekstra. Der skal jeg helst blive nede på jorden, siger Michèle Bellaiche med et smil og fortsætter:

- I positiv forstand kan det være, som da jeg for nylig var til en fødselsdag. Der kom en musiker fra Færøerne, der tog sin guitar frem og begyndte at syge. Når sådan noget sker, så banker mit hjerte hurtigere. Jeg synes bare, at impulsiv livemusik kan noget.

Sejt at være sårbar

Hvad gør dig blød om hjertet?

- Det er der faktisk mange ting, der gør. Når folk tør være nærværende og sårbare, kan det gøre mig blød om hjertet. Hvis der er nogle, der betror mig noget eller tør at være sårbare. For jeg synes, det er ret sejt at kunne det i en tid, hvor meget handler om at være cool.

Michèle Bellaiche leder efter et eksempel og fortsætter:

- For ikke så længe siden havde jeg en debuterende filminstruktør til et interview. Vi havde lige talt om frygt, og så jeg spurgte ham: "Hvad kan gøre dig rigtig bange?".

Det er fjerde gang, at Michèle Bellaiche skal være vært ved årets "Hjertegalla", der sendes på TV 2 Charlie den 16. september. Det skal hun sammen med Christian Degn og Anna Stokholm.

Blev blød om hjertet

- Så kiggede han bare på mig og svarede: "Lige nu er jeg rigtig bange, fordi jeg sidder her på live-tv, og jeg vil gerne gøre det godt". Det gjorde mig blød om hjertet, og så vil jeg gerne passe ekstra godt på ham.

Hvornår er der senest faldet en sten fra dit hjerte?

- Jeg er nået en alder, hvor jeg har fået min første mammografiscreening. Jeg tænkte egentlig: "Det er fint, det går jeg bare ind og får lavet". Men da de sagde, at jeg fik svar inden for fire til fem dage, nåede jeg at tænke: "Tænk, hvis jeg nu får at vide, at jeg har cancer".

Michèle Bellaiche fortsætter med eftertænksom stemme:

- Da jeg modtog beskeden, "der er kommet svar", kunne jeg først slappe af, da alt var, som det skulle være. Men jeg kunne alligevel mærke nervøsiteten på bagkant.

MICHELE BELLAICHE

Michèle Bellaiche (født 22. maj 1972 opvokset i Taastrup) er en dansk journalist og tv-vært, der siden 1998 har været tilknyttet TV 2.

Hun er uddannet i litteraturvidenskab og Formidling fra Københavns Universitet og har læst kultur- og samfundsvidenskab på Sorbonne Universitet i Paris.

Kilde: Wikipedia

Sjovt at lave

Har du ellers andet på hjerte?

- Mit hjertebarn lige nu er min podcast, som jeg laver sammen med Melvin Kakoozas mor. Den hedder "Soul Sisters".

- Den er et hjertebarn på den måde, at vi laver det helt gratis og bruger vores tid på det. Vi optager i Melvins studie, det er hans søster, der indspiller musikken, og det er min datter, der laver SoMe (sociale medier, red.). Så det er et familieprojekt, der har vokset sig ret stort og fylder meget, men det er ret sjovt at lave.

Powered by Labrador CMS