Dollerup og Pilmark på sindssygt LSD-trip

Ny dramadokumentarserie på TV 2 byder på Søren Pilmark og Amalie Dollerup i hovedrollerne som kontroversielle LSD-læger

Udgivet Opdateret

Skuespillerne Søren Pilmark og Amalie Dollerup tager seerne med på et bizart syretrip i en ny dramadokumentarserie på TV 2.

De spiller nemlig hovedrollerne i "Det sindssyge eksperiment", der udfolder en af fortidens store psykiatriskandaler.

Det oplyser TV 2, der har premiere på serien i begyndelsen af november.

LSD

"Det sindssyge eksperiment" fortæller den sande historie om et lille lægehold, der i årene fra 1960 til 1973 behandlede danske psykiatriske patienter med stoffet LSD, der frembringer en psykoselignende tilstand, når det indtages.

Hvad er skizofreni?

Skizofreni er en alvorlig og sjælden psykisk sygdom. Skizofreni er en såkaldt psykose. En psykose påvirker evnen til at tænke, føle og vurdere virkeligheden og er kendetegnet ved, at man er ude af stand til at skelne mellem virkelighed og fantasi. Man har svært ved at sortere i sanseindtrykkene og tillægge dem korrekt betydning, og man bruger meget energi på det.

Typiske tegn på skizofreni er psykotiske symptomer som hallucinationer og vrangforestillinger. Hallucinationer kan være at høre stemmer eller se ting, andre ikke kan høre eller se. Vrangforestillinger ved skizofreni er typisk forfølgelsesforestillinger. Andre tegn på skizofreni kan være en manglende evne til at koncentrere sig, et forstyrret sprog, og at man har svært ved at være sammen med andre.

Kilde: Psykiatrifonden

Serien er en blanding af undersøgende journalistik og dramatiseringer, oplyser TV 2.

Thure Lindhardt instruerer

Den er skabt af journalist Lotte Mathilde Nielsen, mens at skuespilleren Thure Lindhardt har instrueret de dramatiske rekonstruktioner, hvor Søren Pilmark og Amalie Dollerup medvirker.

TV 2's nye dramadokumentar, "Det sindssyge eksperiment", fortæller historien om et lægehold, der fra 1960 til 1973 behandlede psykiatriske patienter med LSD. (PR-foto).

"Det sindssyge eksperiment" strækker sig over i alt fire episoder, hvor den første sendes 7. november klokken 20.00 på TV 2.

Powered by Labrador CMS