- Det skal være perfekt

Det er ikke ofte, at designeren Søren Le Schmidt gør noget, han ikke er god til i forvejen. Men nu skal han teste sig selv på et dansegulv

Udgivet Opdateret

Når designeren Søren Le Schmidt går ind i noget, gør han det altid med idéen om, at det skal blive perfekt - og helst hver gang.

Det gælder, når han designer tøj til kunder i både Danmark og i udlandet, skaber kostumer til forskellige teaterstykker, står i spidsen for egne kollektioner eller indgår i forskellige samarbejder.

- Jeg vil altid gerne gøre det så godt. Sådan er det med alle de ting, jeg går ind i, siger Søren Le Schmidt.

Ny udfordring

Men nu har designeren sagt ja til en helt ny udfordring.

Den 22. september skal han for første gang danse foran hundredtusindvis af danske seere på live-tv i sæsonpremieren på sæson 20 af det populære underholdningsprogram "Vild med dans".

Og selv om det er en udfordring, tøjdesigneren kan mærke helt ned i maven, føler han sig klar til det.

Den 35-årige designer Søren Le Schmidt har tidligere designet kjoler til "Vild med dans". Men nu har han sagt ja til en helt ny rolle i programmet - nemlig at være en af de modige dansere.

Sundt

- Jeg tror, at det er sundt for os som mennesker, at man tør at give slip en gang imellem og kaste sig ud, hvor man ikke kan bunde. Og jeg har vitterligt ikke forstand på at danse, slår designeren fast.

Men det er ikke et typisk mønster for Søren Le Schmidt professionelt. Faktisk plejer han sjældent at kaste sig ud i ting, han ikke har forstand på, forklarer han.

Flere danskere vil nok kunne genkende den 35-årige designer fra fjernsynsskærmen, for eksempel i "Danmarks næste tøjdesigner", som han også er idémanden bag.

- Andre tv-projekter, jeg har lavet, har oftest været noget med mode eller modens historie eller design at gøre. Der er jeg enten kommentator, mentor eller dommer. Så jeg er på hjemmebane, forklarer han.

På udebane

- Hvorimod i "Vild med dans" er jeg den nye og skal virkelig lære hele tiden. Men det er vildt sundt at udfordre sig selv. Det skylder jeg også Mie, at jeg går 100 procent ind i det, siger Søren Le Schmidt med henvisning til den erfarne danser Mie Moltke, som han danner par med i programmet.

SARAH GRÜNEWALD

Sarah Backhaus Grünewald (født 5. februar 1984 i Tyskland) er en dansk model, tv-vært og skuespiller.

I 2013 blev Sarah Grunëwald valgt som Claus Elmings nye medvært som erstatning for Christiane Schaumburg-Müller i sæson 10 af Vild med dans. Hun vendte tilbage som vært i sæson 11.

Da Vild Med Dans sendte sin femtende sæson i efteråret 2018, fik hun en ny værtsmakker i form af Christiane Schaumburg-Müller, da Claus Elming meddelte, at han ikke vendte tilbage som vært.

Hun er født i Tyskland, men er opvokset i Marielyst på Falster.

I 2014 blev hun gift med sin kæreste, Rasmus Backhaus. Deres søn, Luis, er født i marts 2016. I februar 2019 meddelte Grünewald, at parret skulle skilles.

Kilde: Wikipedia

Søren Le Schmidt har altid været perfektionistisk anlagt, og derfor er han også nervøs og spændt på, hvordan hans debut i danseprogrammet mon skal gå.

Hans største frygt er nemlig at komme til at se fjollet ud. Men selv om der er mange følelser i spil, arbejder han hårdt på at vende dem til sin fordel.

Premiere fredag

- Nervøsiteten og spændingen er vildt positiv og konstruktiv, tror jeg.

- Men jeg tror, at man skal omsætte den til noget, man kan bruge. Spændingen kan omsættes til glæde, som kan stråle frem, hvorimod hvis man pakker sig ind og bliver for forsigtig, udstråler man pludselig noget helt andet, fortsætter Søren Le Schmidt.

Designeren og de andre modige dansere kan opleves på tv, når "Vild med dans" sæson 20 får premiere på TV2 den 22. september.

Powered by Labrador CMS