Claus Elming gør comeback i Vild med dans

Tidligere vært for "Vild med dans" Claus Elming er tilbage fredag aften.

Udgivet Opdateret

"Vild med dans" fortsætter sin gæstedommerkavalkade fredag aften.

Denne gang er der gensyn med den tidligere vært for programmet Claus Elming.

Det oplyser TV 2.

- Jeg glæder mig. Men det er også med en vis form for ærefrygt. Det er ikke bare sådan at sætte sig i stolen, siger han til kanalen.

Veteran

Claus Elming er dog langtfra fremmed for det berømte spotlys.

Han er nemlig indtil videre den vært, der har været med i flest sæsoner af "Vild med dans". I alt 12 sæsoner blev det til, før han takkede af i 2018.

Claus Elming var vært for "Vild med dans" i 12 sæsoner fra 2006 til 2018. (Arkivfoto).

En tid, som han ifølge TV 2 især forbinder med de gode bekendtskaber, han fik med sig. Her nævner han blandt andre den nu afdøde dommer Britt Bendixen.

Hun betød meget

- Britt betød utroligt meget for mig, og vi havde et nært og sjovt venskab. Hun gik bort to måneder efter min mor, og de blev begge 81 år. 

- Begge de begravelser var ikke en sørgelig begivenhed, men en fejring af et markant liv, siger Claus Elming til TV 2.

Nostalgien over at genbesøge programmet kommer dog ikke til at påvirke hans dommerevner, forsikrer han.

Ligesom en censor

- Jeg tror, det er lidt ligesom en censor i folkeskolen, der skal se det an og starter ud med sådan en mellemkarakter, og så kan man gå lidt op og ned alt efter, hvad der sker på gulvet, siger Claus Elming til TV 2.

VILD MED DANS

Vild med dans er et dansk tv-program og dansekonkurrence, der blev sendt for første gang i 2005 på TV 2. 

Programmet er den danske udgave af det britiske tv-program og dansekonkurrence Strictly Come Dancing, og er en del af det internationale tv-koncept Dancing with the Stars, hvor en kendt personlighed parres med en professionel dansepartner, og efterfølgende skal konkurrere mod andre par i hovedsagligt standard- og latin-danse. 

Parrene bedømmes efter hver dans af et hold af dommere, som giver point mellem 1-10, og sammenholdt med seernes stemmer (gennem sms-afstemninger) besluttes det, hvilket par, der skal forlade programmet frem til finalen, hvor ét par kåres som vinder. 

Dommerpanelet har siden programmets start hovedsagligt bestået af Jens Werner (sæson 1-18), Anne Laxholm (sæson 1-18), Britt Bendixen (sæson 1-15 og 17-18), Allan Tornsberg (sæson 3-7), Nicolaj Hübbe (sæson 8-18) og Marianne Eihilt (sæson 16-18). 

Ved sæson 19 trådte Bendixen tilbage som dommer, og Sonny Fredie-Pedersen overtog.

Sæsonens tolv konkurrerende par bliver annonceret omkring juli-august, mens selve programmet forløber over tolv uger, som regel fra starten af september frem til slutningen af november.

Den professionelle danser skal hver uge lære den kendte person en ny dans indenfor standard- eller latin-genren, som skal fremføres live foran dommere og publikum, hvor sværhedsgraden og forventningerne fra dommerne vokser hver uge.

Programmets værter har gennem tiden varieret med blandt andet Andrea Elisabeth Rudolph (sæson 1-2 og 4-6), Claus Elming (sæson 2-14), Sarah Grünewald (sæson 10-18) og Christiane Schaumburg-Müller (sæson 7-9 og 15-18). 

Ved sæson 19 i 2022 overtog Martin Johannes Larsen værtsrollen for Schaumburg-Müller, og han og Grünewald var værter.

Kilde: Wikipedia

Claus Elming får plads ved dommerbordet fredag aften, fordi "Vild med dans" i år fejrer 20. sæson, og derfor er der som noget særligt en ny gæstedommer med i hvert program.

Også tidligere vært Andrea Elisabeth Rudolph har været gæstedommer. Det samme bliver Christiane Schaumburg-Müller Åxman senere i jubilæumssæsonen.

Powered by Labrador CMS