Bror redder ham

Niarn er alvorligt nyresyg og har brug for en transplantation. Hans bror donerer nu sin nyre

Niarn håber, at han på den anden side kan tage med sin hustru og datter på ferie. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Den danske rapper Niarn er alvorligt nyresyg og brød grædende sammen, da hans bror tilbød at donere sin ene nyre.

Det fortæller Niarn i podcasten "Let's Do", og over for Ekstra Bladet uddyber hans gestussen.

- Man har gået i to og et halvt år og ventet, og lige pludselig er det om en måned. Det er som at vinde i lotto. Det tager lige et par dage at forstå. Jeg har fået mit liv igen, siger Niarn til avisen.

Nedbrudte nyrer

Niarn fik konstateret faretruende lav nyrefunktion i 2021, efter at han gik til lægen med forhøjet blodtryk. En autoimmun sygdom har nedbrudt hans nyrer. Lægerne forsøgte at redde dem. Men det lykkedes ikke, og han har siden været i dialyse.

Niarn oplyste i slutningen af august via en pressemeddelelse fra koncertarrangøren All Things Live, at han måtte udskyde sin kommende turné, "Himmelfarten", grundet forværring.

Selv om lægerne inden havde frarådet Niarn at optræde, syede hans hustru en anordning, som kunne holde hans in-ear-transmitter og dialysekateter.

- Går ikke længere

- Men nu går den ikke længere. Min krop er slidt ned af sygdommen, og jeg kan ikke spille flere koncerter, før jeg får en ny nyre via transplantation, oplyste Niarn.

Både hans mor, far og onkel har tilbudt sig som donorer, men det har ikke kunnet lade sig gøre. Ifølge Niarn er der fem procents risiko for, at hans krop vil afstøde den nyre, han efter planen får fra sin bror, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Så der går lidt, før man rigtig kan lægge planer for fremtiden, siger Niarn til avisen.

Vil rejse med familien

Efter transplantation venter den efterfølgende restitution. Niarn håber, at han på den anden side kan genoptage sin turné og ikke mindst tage på ferie med sin hustru og datter.

Den 43-årige rapper brød for alvor frem i midten af 00'erne med hårdtslående sange som "Antihelt" og "Dobbelt A".

Årelangt misbrug

Som 33-årig blev han indlagt på intensivafdelingen med betændelse i bugspytkirtlen forårsaget af et årelangt massivt misbrug af alkohol og stoffer.

Det skildrede TV 2 i dokumentaren "Niarns død".

NIARN

Inden Niels Roos blev rapper, var han guitarist i et punkband, hvor hans karriere dog var kort. Den sluttede angiveligt ved en koncert, hvor han kom til at "kortslutte" strømmen. Det fik en guitarist fra et andet band til at gå hen til Roos og sige, at han var ynkelig at se på, hvilket angiveligt fik Roos til at slå det andet bandmedlem ned.

Som ung blev Roos mere og mere involveret i kriminalitet, blandt andet graffiti og biltyverier, lyder det i hans tekster. Det blev dog udskiftet med mixerpulte og mikrofoner i 1995, da han sammen med sin gamle ven Mark Urban startede gruppen Håndlangerne, som de følgende fem år turnerede landet tyndt ved at besøge diverse live-jams, og på den måde blev de et forholdsvis stort navn i Danmark.

Kilde: Wikipedia

I dag holder han foredrag om sine erfaringer mod et liv uden alkohol og stoffer.

Powered by Labrador CMS