Meget syg: Må aflyse alt

Den danske rapper Niarn er syg og kan ikke spille flere koncerter, før han får en transplantation

Udgivet Opdateret

Grundet alvorlige helbredsproblemer udskyder den aalborgensiske rapper Niarn nu sin kommende turné, "Himmelfarten".

En autoimmun sygdom har nedbrudt hans nyrer, og hans tilstand er forværret.

Det oplyser Niarn på Instagram, hvor han har delt en pressemeddelelse fra koncertarrangøren All Things Live.

Slidt ned

- Min krop er slidt ned, og jeg kan ikke spille flere koncerter, før jeg får en ny nyre via en transplantation, skriver den 43-årige rapper, der bærer det borgerlige navn Niels Roos, og fortsætter:

- Det ser heldigvis ud til at lykkes i løbet af efteråret - og på den anden side af nytåret skulle jeg gerne være (næsten) så god som ny.

Niarn fik konstateret faretruende lav nyrefunktion i 2021, efter at han gik til lægen med forhøjet blodtryk. Lægerne forsøgte at redde hans nyrer, men det lykkedes ikke, og han har siden været i dialyse.

For ti år siden var Niarn ved at dø af alkohol og stoffer. I dag er han kommet ud på den anden side, men kæmper nu med en nyresygdom. (Arkivfoto).
For ti år siden var Niarn ved at dø af alkohol og stoffer. I dag er han kommet ud på den anden side, men kæmper nu med en nyresygdom. (Arkivfoto).

Går ikke længere

Lægerne frarådede ham at tage ud og optræde. Men ifølge Niarn nægtede han at lade sygdommen vinde, og hans hustru syede en anordning, som både kunne holde hans in-ear-transmitter og dialysekateter.

Men nu går den ikke længere, oplyser han. Nu skal han igennem en transplantation og efterfølgende restitution.

Indtil videre er touren rykket til 2024.

Vender tilbage

- Jeg beklager ulejligheden, men jeg lover, at jeg kommer tilbage bedre og stærkere og fyrer op for en tour, der kommer til at brage gennem landet som aldrig før, skriver Niarn.

Den 43-årige rapper brød for alvor frem i midten af 00'erne med hårdtslående sange som "Antihelt" og "Dobbelt A".

Holder foredrag om misbrug

Som 33-årig blev han indlagt på intensivafdelingen med betændelse i bugspytkirtlen forårsaget af et årelangt massivt misbrug af alkohol og stoffer.

Det skildrede TV 2 i dokumentaren "Niarns død".

I dag holder han foredrag om sine erfaringer mod et liv uden alkohol og stoffer.

NIARN

Inden Niels Roos blev rapper, var han guitarist i et punkband, hvor hans karriere dog var kort. Den sluttede angiveligt ved en koncert, hvor han kom til at "kortslutte" strømmen. Det fik en guitarist fra et andet band til at gå hen til Roos og sige, at han var ynkelig at se på, hvilket angiveligt fik Roos til at slå det andet bandmedlem ned.

Som ung blev Roos mere og mere involveret i kriminalitet, blandt andet graffiti og biltyverier, lyder det i hans tekster. Det blev dog udskiftet med mixerpulte og mikrofoner i 1995, da han sammen med sin gamle ven Mark Urban startede gruppen Håndlangerne, som de følgende fem år turnerede landet tyndt ved at besøge diverse live-jams, og på den måde blev de et forholdsvis stort navn i Danmark.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS