Britney Spears: Derfor kronragede jeg mig selv

Flere uddrag er Britney Spears' længe ventede erindringsbog er lækket. Her sætter sangerinden ord på det, der blev kaldt begyndelsen på hendes sammenbrud

Paparazzobilleder af popstjernen Britney Spears, der kørte en trimmer gennem sine lange lokker, ramte forsiderne i 2007.

Nu - 16 år efter - sætter den 41-årige Piece of Me-sangerinde sine egne ord på, hvorfor hun kronragede sig selv. Det gør hun i sin længe ventede erindringsbog, "The Woman in Me", der udkommer 26. oktober.

- Jeg var blevet kigget op og ned på, og folk havde fortalt mig, hvad de syntes om min krop, siden jeg var teenager. At barbere mit hår af og skabe mig var min måde at skubbe tilbage på, siger hun i bogen ifølge mediet E! News.

Kort efter at Britney Spears havde kronraget sig selv, fattede hun en paraply og hamrede den ind i en bil tilhørende en paparazzofotograf. Hendes adfærd blev kaldt et sammenbrud. (Arkivfoto).

Havde låst sig inde

Kort efter at Britney Spears havde kronraget sig selv, fattede hun en paraply og hamrede den ind i en bil tilhørende en paparazzofotograf. 

Hun blev også foreviget, mens hun tog på apoteket midt om natten, og der kom historier ud om, at hun havde låst sig inde på et badeværelse med sin yngste søn.

På daværende tidspunkt var den dengang 25-årige verdensstjerne midt i skilsmissen fra danseren Kevin Federline, som hun fik sine to sønner, Sean Preston og Jayden James, med.

Indlagt på psykiatrisk hospital

Myndighederne blev tilkaldt, da Britney Spears' opførsel eskalerede fra at være bekymrende til at blive foruroligende.

Hun blev indlagt på et psykiatrisk hospital, og det blev begyndelsen på det 13 år lange værgemål, hun blev underlagt, da hun blev anset for ikke at kunne tage vare på sig selv.

Far tog kontrol

Fra 2008 til 2019 havde Britney Spears' far, Jamie Spears, sammen med en advokat fuld kontrol over det meste af popstjernens liv.

Siden styrede han det økonomiske og forretningsmæssige i samarbejde med et forvaltningsfirma.

Fik abort

I 2021 - efter 13 år - afgjorde en domstol, at værgemålet helt skulle ophøre.

Britney Spears bekendtgjorde i sommer, at hun ville udgive en erindringsbog, hvor hun ville fortælle sin historie og tage ejerskab over sin egen narrativ.

Flere uddrag fra bogen er lækket. Herunder et afsnit, hvori sangerinden fortæller, at hun under forholdet med popkollegaen Justin Timberlake blev gravid og fik en abort. 

Hun var i tvivl, men Justin Timberlake ønskede ifølge Britney Spears ikke at blive far i den alder.

Parret havde kendt hinanden, siden de var børn, og var kærester mellem 1999 og 2002.

Kort om Britney Spears

Britney Spears er født i 1982 i USA.

Hun startede sin karriere i tv-programmet ‘Mickey Mouse Club’ i en alder af otte år og brød igennem med hittet ‘…Baby One More Time’ i 1998.

Popsangerinden har udgivet i alt ni album.

Under værgemålet har Britney Spears udgivet ny musik og har optrådt flere gange. Det fik fanbevægelsen #FreeBritney til at stilne af, men sidste år aflyste hun flere koncerter. Siden er sangerindens Instagramkonto blevet gennemgået med lup af fans for at finde tegn på råb om hjælp.

Jamie Spears, Britney Spears’ far, har udtalt sig kritisk om bevægelsen. Han har sagt, at konspirationsteorierne bør stoppe, og at beskyldningerne er falske.

Kilde: DR Nyheder

Powered by Labrador CMS