Rihannas kæreste står til 24 års fængsel

Sagen mod den 35-årige rapper Asap Rocky får grønt lys til at fortsætte, fastslår domstol i Los Angeles

Udgivet Opdateret

Der er nok bevismateriale til at føre en straffesag mod musikeren Asap Rocky, som er anklaget for at affyre en pistol mod en tidligere ven og samarbejdspartner i Hollywood i 2021.

Det har en domstol i den amerikanske storby Los Angeles mandag afgjort ifølge det amerikanske nyhedsbureau AP.

To overfaldt

Sagen handler om, at Asap Rocky skulle have affyret en pistol mod en tidligere ven og samarbejdspartner på gaden i nærheden af et hotel i Hollywood, som ligger i Los Angeles.

Anklagerne mod rapperen lyder på to tilfælde af overfald med et halvautomatisk våben. Ifølge sagens anklager, Paul Przelomiec, risikerer musikeren op mod 24 års fængsel, hvis han findes skyldig i anklagepunkterne.

Nægter sig skyldig

Han har allerede nægtet sig skyldig, men alligevel er hans advokat, Joe Tacopina, ikke overrasket over, at sagen nu skal for retten.

- Vi er ikke skuffede, ikke overraskede. Vi forventede, at den skulle for retten, og det har vi planlagt efter hele vejen igennem, siger Joe Tacopina.

- Rocky bliver renset, når det hele er overstået. Det er der ingen tvivl om.

Asap Rocky mødte mandag for retten i Los Angeles, hvor en dommer gav grønt lys til, at der kan føres en sag mod ham for overfald med et halvautomatisk våben.
Asap Rocky mødte mandag for retten i Los Angeles, hvor en dommer gav grønt lys til, at der kan føres en sag mod ham for overfald med et halvautomatisk våben.

Kender hinanden fra gymnasiet

Mandag hørte retten Terell Ephrons vidneforklaring. Ephron, som også er kendt som Asap Relli, forklarede, at han og Asap Rocky har været venner siden barnsben.

De har gået i gymnasiet sammen og været en del af det samme musikerkollektiv, men deres forhold til hinanden er de seneste år blevet forværret.

6. november 2021, fortalte Ephron, kulminerede konflikten, da Asap Rocky trak en pistol og sigtede på ham. Første gang blev der ikke affyret skud, men senere forsøgte Asap Rocky ifølge vidneudsagnet at skyde Ephron.

Video fangede hændelsen

Ephron blev ramt på knoerne af et strejfskud, fortalte han.

Paul Przelomiec viste i retten også video fra et overvågningskamera, der havde fanget hændelsen.

- Vi behøver ikke høre andet end Hr. Ephrons vidneudsagn alene, siger Paul Przelomiec og tilføjer, at videoen stemmer perfekt overens med, hvad den forurettede har fortalt.

Har fundet patronhylstre

Joe Tacopina hævder, at de syv politibetjente, som arbejdede på gerningsstedet 20 minutter efter hændelsen, ikke fandt nogen beviser på, at der skulle være afgivet skud.

Han siger desuden, at de patronhylstre fra sagen, der siden er kommet i politiets varetægt, blev indleveret af Ephron, som vendte tilbage til gerningsstedet, cirka en time efter at skudafgivelsen skulle have fundet sted.

ASAP ROCKY

Rakim Mayers (født 3. oktober 1988 i New York), bedre kendt som A$AP Rocky, er en hiphop-rapper og musikvideoinstruktør fra USA. 

Han er desuden medlem af hiphop-kollektivet A$AP Mob og fik sit gennembrud med numrene "Purple Swag" og "Peso".

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS