Prins Harry skal selv betale

Kong Charles' yngste søn har lagt sag an mod Associated Newspapers på grund af artikel i Mail on Sunday

Udgivet Opdateret

En dommer ved den britiske High Court har mandag besluttet, at prins Harry skal betale udgifterne til håndteringen af en sag mod den britiske avisudgiver Associated Newspapers Ltd.

Det drejer sig om knap 48.500 pund - svarende til 422.500 kroner.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Prins Harry har anlagt sag mod Associated Newspapers Ltd. på grund af en artikel i Mail on Sunday, der er én af udgiverens aviser.

Politibeskyttelse

Artiklen blev udgivet i februar 2022 og handlede om en juridisk strid mellem prins Harry og den britiske regering om hans politibeskyttelse og om, hvorvidt Harry selv har været villig til at betale for politibeskyttelsen, efter at han trak sig fra sine officielle pligter i det britiske kongehus.

Ifølge prins Harrys advokater var artiklen "et angreb på hans retskaffenhed og integritet".

Prins Harry har sammen med sin hustru, Meghan Markle, rejst en række sager mod den britiske presse.

Det er dommeren Matthew Nicklin ved High Court, der svarer til den danske landsret, der har afsagt kendelsen om betalingen af sagsomkostningerne.

Dommeren besluttede fredag, at der overhovedet skal føres en retssag.

Flyttede til USA

Ved den anledning afviste Matthew Nicklin en anmodning fra prins Harry om på forhånd at få afvist dele af det materiale, som Mail on Sundays forsvarere har forberedt til retssagen.

Sagen begynder i 2024.

Prins Harry og hans hustru, Meghan Markle, trak sig fra deres officielle pligter i 2020 og flyttede derefter til USA.

Prins Harry

Prins Henry, hertug af Sussex, er kendt som prins Harry (Henry Charles Albert David; født 15. september 1984) og er en britisk prins.

Han er yngste søn af prins Charles af Wales og prinsesse Diana af Wales og barnebarn til Elizabeth 2. af Storbritannien. Han er nummer seks i arvefølgen til den britiske trone, der via personalunionen Commonwealth ud over Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland regerer over 15 lande og oversøiske territorier. Som kongelig har Prins Henry intet efternavn; men Mountbatten-Windsor anvendes undertiden.

Prins Harry er gift med Meghan, hertuginde af Sussex, med hvem han har sønnen Archie, og datteren Lilibet. 8. januar 2020 meddelte Harry og Meghan at de trådte tilbage som seniormedlemmer af det britiske kongehus.

Kilde: Wikipedia

En af mange sager

Sagen mod Associated Newspapers Ltd. er en af mange, som prins Harry og Meghan Markle har anlagt mod pressen siden 2019.

De har blandt andet anlagt sager om brud på privatlivets fred, ulovlig praksis og falske historier om prinsen og hans familie.

Prins Harry også tidligere sagsøgt Associated Newspapers Ltd. 

Fik erstatning

Tilbage i 2020 sagsøgte han dem ifølge Reuters for injurier på grund af en artikel.

Her blev Harry i en artikel beskyldt for at have forsømt Royal Marines, efter at han måtte træde tilbage fra sine ceremonielle roller.

Den sag vandt han, og avisudgiveren måtte undskylde og betale en erstatning til prins Harry.

Powered by Labrador CMS