Her er vinderne af KarriereKanonen

De tre, der i år vinder DR's KarriereKanonen er Dør Nr. 13, Lærke Emilie og k-Phax. Vinderne spiller henholdsvis rock, r'n'b og rap.

Lærke Emilie – en af vinderne i P3’s Karrierekanon. Foto: Axel Schütt/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Det næste års tid vil danskerne komme til at høre meget mere til r’n’b-sangerinden Lærke Emilie fra Nørrebro, den sønderjyske hiphopper k-Phax og det københavnske rockband Dør Nr. 13.

Det er nemlig de tre finalister, der i år bliver skudt ud af KarriereKanonen og op på den danske stjernehimmel som vindere af konkurrencen.

– Det er alle sammen navne med numre, som træder frem, og navne, hvor KarriereKanonen håber at kunne hjælpe med yderligere profilering, siger talsmand fra Smukfest og jurymedlem Poul Martin Bonde.

Udover æren og muligheden for at spille på Smukfest 2017 vinder de tre artister et tilrettelagt forløb, hvor de yderligere kan udvikle deres talent og blive endnu større navne på den danske scene.

KarriereKanonen er et koncept udviklet af DR, der skal hjælpe talentspirer i det danske musikmiljø til at blomstre i fuldt flor. Hvert år udvælges en række artister, der skal igennem et talentudviklingsforløb og både optræde på SPOT Festival i Aarhus og Smukfest i Skanderborg.

Ud over selve konkurrencen bliver ét nummer hver uge valgt til at være Ugens Kanon og spilles i radioprogrammet Smag på P3.

Tidligere er blandt andet Djämes Braun, Minds of 99 og Vild $mith blevet skudt ud af KarriereKanonen.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS