Sting satsede på det sikre på Smukfest

BT's anmelder halvkedede sig under koncert, mens Ekstra Bladet mener, at Sting var veloplagt som aldrig før.

Udgivet Opdateret

Den efterhånden 64-årige Sting slap ifølge musikanmelderne godt fra sin optræden fredag aften på Smukfest. Men det var ikke fordi, han ligefrem væltede bøgetræerne, fremgår det også.

Han lagde ud med “Every Breath You Take”, og med guitarkassen fyldt af andre monsterhits fra sine unge dage i Police og derefter som solist har englænderen masser at byde på.

Oveni leverede han ifølge Ekstra Bladet også en klasselektion i, hvordan man som superstjerne serverer et festivalsæt.

– For det første kommer man til tiden, ja faktisk tre minutter før planlagt, dernæst placerer man sit ego i garderoben og tropper i stedet op iført masser af nærvær og al fokus på det egentlige – nemlig musikken. Sting virkede simpelthen mere veloplagt, end jeg nogensinde kan mindes at have set ham før, skriver avisen.

Mens Ekstra Bladet bedømmer koncerten til fem ud af seks stjerner, så halvkedede BT’s anmelder i Skanderborg sig åbenbart.

– Vældig gemytligt, hyggeligt, mondænt. Meget perfekt. Og kedeligt. Faktisk en alt for lydefri koncert med afslutningsnummeret “Roxanne” og ekstranummeret “Next to You” som et par rockede undtagelser. Men gribende blev det aldrig, mener BT og uddeler tre stjerner.

Berlingskes anmeldelse bærer overskriften “Yoga-rockeren Sting spillede velfriseret voksenpop”.

Generelt var der mest saft og kraft i de gamle The Police-sange, lyder det.

– “Message In A Bottle” og “So Lonely” besad stadig en smuk ensom desperation. “Next To You” havde et småbistert og semi-punket snit. Men også sange fra solokataloget tog sig godt ud, lyder det anerkendende.

– Omvendt så var der også flere døde perioder indimellem. “World Is Running Down” var noget af en ørkenvandring, skriver anmelderen, der også nøjes med tre ud af seks stjerner.

Gaffa derimod er oppe på fem stjerner.

– Man kan let beskylde Sting for at holde sig til det sikre og forudsigelige, påpeger anmelderen.

– Sting spiller noget, vi kender, han spiller stærke sange, og hvad er der galt i det? Intet, tværtimod. Tak for fællessangen.

Se billederne fra koncerten øverst i artiklen…

/ritzau/

Powered by Labrador CMS