Peter Mygind: Kroppen sagde stop

Efter et voldsomt arbejdspres har Peter Mygind erfaret på den hårde måde, at han ikke må overbebyrde sig. - Jeg kunne ikke trække vejret

Peter Mygind kan ikke mindes, at hans far nogensinde har råbt eller været vred.
Udgivet Opdateret

Sidste år måtte Peter Mygind trække stikket. Han havde sagt ja til at medvirke i tre forskellige serier.

Med både optagelser på "Riget", "Sommerdahl" og "Borgen" blev det pludselig for meget.

- Jeg brød bare sammen midt i en optagelse. Jeg kunne ikke trække vejret og måtte gå, fortæller den 58-årige skuespiller.

- Min krop sagde stop. Jeg kunne bare mærke, at mit hoved og min hjerne var træt, fortætter han på pressemødet op til den nye sæson af netop "Sommerdahl", som netop nu ruller over skærmen på TV 2 Charlie.

Måtte søge læge

Efter den dag, hvor Peter Mygind måtte forlade en optagelse på "Borgen", var han væk i ti dage, inden han kunne vende tilbage.

Peter Mygind har for nylig fortalt Her og Nu, at han ringede grædende hjem til sin hustru, Lise Mühlhausen, og sagde, at han ikke kunne mere.

Hun bad ham komme hjem, og skuespilleren søgte læge med det samme.

- Forhåbentlig har jeg lært af det, at jeg skal holde nogle større pauser, siger Peter Mygind nu.

Spiller arbejdsnarkoman

Den store arbejdsbyrde, som knækkede Peter Mygind og fik ham til at bryde sammen i tårer sidste år, er noget, han har til fælles med sin Sommerdahl-karakter.

I serien følger man chefefterforsker ved Helsingør Politi Dan Sommerdahl, der er notorisk arbejdsnarkoman, og på den bekostning mister sin kone, som siden finder sammen med Dans bedste ven og politimakker.

Peter Mygind har selv oplevet at have så meget arbejde, at det var ved at gå galt. Men ud over arbejdsdedikationen er Dan Sommerdahl milevidt fra skuespilleren selv, fortæller han.

Giver meget

- Dan er følelsesmæssigt kejtet og har svært ved at kommunikere.

- Jeg er meget følsom. Jeg bliver nemt glad, og jeg bliver nemt ked af det, fortæller han.

Selv om Dan og Peter Mygind er meget forskellige, kan skuespilleren alligevel godt sætte sig ind i, hvordan det er give sig hen til sit virke - det er dog på en anden måde, uddyber han:

- Jeg giver rigtig meget, når jeg møder på arbejde. Jeg går meget op i, at folk har det godt, lyder det fra Peter Mygind.

Koster at være sårbar

- Det koster så lidt i den anden ende, når man er et følsomt og sårbart menneske, der kan blive meget træt, samtidig med at jeg også gerne vil være god, når jeg leverer.

Peter Mygind er dog væsentligt bedre til at balancere arbejde og privatliv end Dan Sommerdahl, fortæller han - også selv om han har høje forventninger til sin indsats på arbejdet.

Har flyttet sig

- Jeg har fået sat ind i kontrakter, at jeg ville gå klokken halv fire, da mine børn var små. Jeg har prioriteret. Og det er da også det, jeg tror, der gør, at min hustru stadig er der på 31. år, suger han og fortsætter:

- Jeg er på ingen måder perfekt. Jeg har også mine fejl og mangler - i den grad. Men Dan Sommerdahl har ikke flyttet sig en centimer i 25 år. Han tror, et ægteskab handler om, at man bare skal møde op til aftensmaden.

"Sommerdahl" sendes på TV 2 Charlie hver søndag klokken 20.50.

PETER MYGIND

Peter Mygind (født 28. august 1963 på Frederiksberg) er en dansk skuespiller, tv-vært, musiker, entertainer, foredragsholder og forfatter. Han er bl.a. kendt for figuren Score-Kaj fra børnefjernsyn, Nikolaj Bergstrøm i dramaserien Nikolaj og Julie, chefredaktør Michael Laugesen i Borgen og Dan Sommerdahl i TV 2's serie Sommerdahl. Derudover har han spillet onkel Erik i 3. generation af film-serien Min søsters børn.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS