- Det er meget rørende

Skuespiller og tv-vært Peter Mygind ser tilbage på et år med mindeværdige øjeblikke i familien. Nytårsaften skal han og hustruen dyrke yin-yoga på Bornholm

Udgivet Opdateret

Peter Mygind har haft et år, hvor oplevelser med barnebarnet har været meget rørende, og så ser han frem mod et 2023, hvor han skal spille et røvhul.

Fejringen af årsskiftet skal ske på Bornholm, hvor dagen starter med halvanden times yin-yoga. Sådan har han aldrig prøvet at holde nytårsaften før.

- Jeg skal sidde sammen med nogle gode venner på en fed restaurant og bare nyde den vildeste mad, mens vi kigger ud over klipperne.

- Og så er det meningen, at vi også skal hoppe i vandet og ind i en sauna. Men nu må vi lige se, hvordan det bliver, siger Peter Mygind med latter i stemmen.

Stiv i lemmerne

Skuespilleren er ikke lige så ferm til yoga som sin hustru, Lise Mühlhausen.

- Jeg er ikke så stærk i det. Jeg er lidt stiv i lemmerne. Men jeg kaster mig ud i det, og så sker der det, der sker, griner han.

Den 59-årige skuespiller kan endelig slappe af efter et hæsblæsende år, hvor han har haft premierer på hele tre tv-serier.

Derudover sang han julen ind med tv-vært Natasja Crone i programmet "Alletiders juleshow", der kan ses på TV 2 Play.

- Forhåbentlig skal jeg spille med i en ny tysk tv-serie i det nye år, hvor de skal bruge et højt, rigt, skandinavisk røvhul, og det er mig. Det er meget sjovt, at man får lov at dyrke det, siger Peter Mygind. (Arkivfoto).
- Forhåbentlig skal jeg spille med i en ny tysk tv-serie i det nye år, hvor de skal bruge et højt, rigt, skandinavisk røvhul, og det er mig. Det er meget sjovt, at man får lov at dyrke det, siger Peter Mygind. (Arkivfoto).

Meget rørende

Næste år bliver også begivenhedsrigt for Peter Mygind. Han håber på at lave en fjerde sæson af "Sommerdahl" og på at filme en ny tysk tv-serie. Og så glæder han sig til at se sit barnebarn starte i skole og selv at fylde 60 år i august.

Her fortæller Peter Mygind om året, der er gået, og det år, han ser ind i.

Hvad er det mest mindeværdige, der er sket i 2022?

- Mit barnebarn Rosa er blevet fem år. Det er meget rørende at få lov at være øjenvidne til et lille menneske, der er på vej ud i verden og bliver klogere, større og modigere på at gøre og sige ting. Det er meget vidunderligt.

- Og så har jeg været heldig, at jeg har lavet tre store tv-serier. Jeg har været med i "Borgen", "Riget Exodus" og "Sommerdahl". Det er tre vidt forskellige serier, som alle har et publikum, der elsker det.

Et taknemmeligt hjerte

Du fylder jo 60 i 2023. Giver det anledning til at tage ting op til revision?

- Næ. Jeg er bare taknemmelig for, at jeg har haft et langt liv med den samme hustru, at Lise har kunnet holde mig ud i snart 32 år, og at vi stadig holder i hånd og er vilde med hinanden. Det er jeg meget lykkelig over.

- Jeg har det godt med mine sønner og svigerdatter og har skønne venner, og jeg har noget at lave. Der er meget, der fylder mit taknemmelige hjerte. Jeg er meget taknemmelig og ydmyg over mit liv.

Peter Mygind og hans kone, Lise Mühlhausen, har næsten været sammen i 32 år. De bor i samme hus som Lise Mühlhausens mor og deres søn Julius, som har børnene Rosa og Hugo. (Arkivfoto).
Peter Mygind og hans kone, Lise Mühlhausen, har næsten været sammen i 32 år. De bor i samme hus som Lise Mühlhausens mor og deres søn Julius, som har børnene Rosa og Hugo. (Arkivfoto).

Frustreret og såret

Hvilke nedture har der været i 2022?

- Selvfølgelig har der været mørke dage, hvor jeg har været frustreret, vred og ked af det eller er blevet såret. Sådan er det. Men det er ikke noget, der har sat sig fast og har ikke været noget stort og voldsomt.

- Jeg lader ikke ting gro fast i mig, hvis nogle ikke er ordentlige over for mig. Det er jo desværre konsekvensen, når man går ud ad sin hoveddør og møder andre mennesker, som man risikerer uenighed med, fordi de har andre måder at betragte livet på.

En voldsom verden

Hvad ser du mest frem til i 2023?

- Jeg glæder mig helt vildt til at se lille Rosa starte i skole og have rygsæk på. Det bliver så vildt at se hende bevæge sig ud i det store fællesskab, som det jo er at gå i skole.

- Det er et spring at gå fra børnehaven til pludselig at stå i skolegården med en masse store elever, der kigger på dig, og være den mindste. Det er en voldsom verden at træde ud i. Den er skøn og vidunderlig og spændende, men den kan eddermame også være svær og følsom.

Spiller røvhul

Har du nogen projekter i kikkerten for 2023?

- Jeg skal forhåbentlig lave mere "Sommerdahl". Det kører nu på fjerde sæson, så det er jo dejligt. Der er stor chance for, at vi kommer igen til næste år, teaser han.

- Desuden ser det ud til, at jeg skal være med i en stor tysk, international serie, som jeg skal spille i Tyskland. Dér spiller jeg røvhullet, for det gør jeg, når jeg er i Tyskland. Et højt skandinavisk røvhul, fordi de har set mig i "Borgen" som Michael Laugesen, hvor jeg var kold og kynisk.

Verden mangler kærlighed

Hvad håber du, der sker i 2023?

- Jeg vil bare opfordre alle til at passe på hinanden og holde igen med vredesudbrud på sociale medier. Folk skal tænke over, at vi skal opbygge hinanden, vi skal ikke nedbryde hinanden, uanset hvor uenige vi måtte være.

- Verden har mere end nogensinde brug for, at vi sender noget kærlighed ud i universet. Altså, som i rigtig meget kærlighed ud i universet!

Powered by Labrador CMS