Dansk skuespiller vender tilbage til rolle

Når lydbøgerne hyldes ved årets Mofibo Awards til marts, bliver det med skuespiller og lydbogsindlæser Ellen Hillingsø som vært

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Ellen Hillingsø, kendt skuespiller og lydbogsindlæser, skal være vært ved Mofibo Awards den 14. marts i Vega, København.

Hun er nomineret i Roman-kategorien for sin indlæsning af '11 %' af Maren Uthaug, men har ingen indflydelse på juryens valg af vindere.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Skuespilleren Ellen Hillingsø er ikke kun kendt fra biograflærredet, de skrå brædder og fra tv-skærmen - hun er også lydbogsindlæser, og nu skal hun hylde de bedste af slagsen.

Ellen Hillingsø vender tilbage som vært på Mofibo Awards, som i år bliver uddelt 14. marts i Vega i København.

Det annoncerer Mofibo i en pressemeddelelse.

Kommer bedre til udtryk

Den kendte skuespiller har selv lagt stemme til titler, der spænder fra Michelle Obamas selvbiografi, "Min historie", til et væld af meditationsbøger og børnebøger om Ronja Røverdatter og Pippi Langstrømpe.

- Lydbøger er en måde, hvor litteraturen kommer endnu bredere ud, og jeg lytter selv til rigtig mange lydbøger og synes, det er vigtigt, at vi hylder håndværket bag, siger Ellen Hillingsø i pressemeddelelsen.

Får 10.000 kroner

Til Mofibo Awards skal der uddeles priser til de bedste bøger inden for seks kategorier: Biografi og Dokumentar, Børnebog, Romance, Krimi og Spænding, Roman og Oversat Fiktion.

Derudover vil der også blive uddelt en pris til Årets Nye Indlæsertalent samt en ærespris.

Årets prismodtagere bliver ud over hæderen belønnet med en statuette og 10.000 kroner.

Selv nomineret

Ellen Hillingsø er selv blandt de nominerede. Efter hun havde takket ja til værtsrollen, blev hun nomineret i Roman-kategorien for sin indlæsning af Maren Uthaugs "11 %".

Hun er dog uden indflydelse på, hvem vinderne bliver, idet dette afgøres af en jury. For Roman-kategorien består juryen af Niels Erling, Jesper Zuschlag, Benjamin Koppel og Camilla Lau.

De to øvrige nominerede titler i den kategori er "Afslutninger" af forfatter Kim Andrea Brofeldt og indlæser Githa Lehrmann samt "De bedste familier" af forfatter Kim Blæsbjerg og indlæser Morten Rønnelund.Powered by Labrador CMS