Lever over evne

Margrethe kom ud med blodrøde tal

Udgivet Opdateret

Dronning Margrethe lever over evne.

Majestæten, der i øjeblikket er på sygeorlov og genoptræning efter en rygoperation, bruger flere penge, end de næsten 89 millioner kroner hun får af de danske skatteydere hvert år.

Det fremgår af kongehusets årsregnskab, som netop er frigivet.

Minus på 8,4 mio.

Kongehuset kom ud af sidste år med et underskud på 8,4 millioner kroner.

Der var i forvejen budgetteret med et underskud, der skulle trække på opsparingen. 

Det skyldes de planlagte aktiviteter i forbindelse med Dronningens Regeringsjubilæum, skriver Kongehuset i årsrapporten.

BLÅ BOG: Dronning Margrethe

* Fulde navn: Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid.

* Født: 16. april 1940 på Amalienborg.

* Forældre og søskende: Ældste datter af kong Frederik IX og dronning Ingrid. Har to yngre søstre – prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie.

* Ægteskab: Gift 10. juni 1967 med prins Henrik (som indtil brylluppet hed Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat).
Prins Henrik døde i 2018.

* Børn: Kronprins Frederik (født 1968) og prins Joachim (født 1969). De er gift med hhv. kronprinsesse Mary og prinsesse Marie.

* Børnebørn: Otte børnebørn – fem drenge og tre piger.

* Tronfølger: I 1953 blev tronfølgeloven ændret, så også kvinder – og ikke kun mænd – kunne overtage tronen. Dermed kunne prinsesse Margrethe i 1973 udnævnes som dronning efter sin fars død.

Var tronfølgeloven ikke blevet ændret, ville kong Frederik IX’s bror, prins Knud – og efterfølgende hans søn, Ingolf – være blevet regent.

* Residens: I løbet af året bor dronningen både på Amalienborg, Fredensborg Slot, Marselisborg Slot og Gråsten Slot.

* Uddannelse: Filosofikum samt studier i arkæologi og statskundskab på universiteter i København, Cambridge, Aarhus, Sorbonne og London.

* Tilknytning til Forsvaret: Frivillig tjeneste under Hjemmeværnet 1958-1970. Senere æresoberst i forskellige enheder i den britiske hær.

* Interesser: Tegner, maler, syer og broderer. Har løbende udstillet sine malerier, har lavet kulisser og kostumer til balletforestillinger og har designet og syet tekstiler – herunder bispekåber til danske kirker.

Kilder: Ritzau, Kongehuset.

null

Oven i kom de stigende varmepriser og en uheldig hånd på finansmarkederne, der endte i et negativt afkast på Kongehusets investeringer.

Der skal skrues ned for blusset - pengene fosser ud af kassen.
Der skal skrues ned for blusset - pengene fosser ud af kassen.
Powered by Labrador CMS