- Hun ville dø

Mariann Preisler sagde om formiddagen 26. december, at hun ville dø, siger Ebbe Preisler onsdag

Udgivet Opdateret

Mariann Preisler var afklaret, da hun 26. december sagde til sin mand, Ebbe Preisler, at hun ville dø.

Det fortæller Ebbe Preisler, der onsdag er til stede i et retsmøde i Retten på Frederiksberg, hvor der skal tages stilling til, hvorvidt hans varetægtsfængsling skal forlænges, eller om han skal være løsladt, mens sagen pågår.

Var åbne

Dørene til retsmødet forblev åbne trods en anmodning fra anklager Emilie Andersen om at lukke dem, som det skete, da Preisler blev fremstillet i et grundlovsforhør 30. december.

Der var onsdag retsmøde om Ebbe Preislers varetægtsfængsling i sagen om hans kones død. (Arkivfoto).

Det var derfor muligt for pressen at følge med, da 81-årige Preisler fortalte om en korrespondance, han havde med sin kone 26. december - dagen inden hun døde.

Hun græd

Preisler fortalte, at han om formiddagen var kommet ud til sin kone på det plejehjem, hun boede på.

- Hun sad i sin kørestol og græd. Det var sandelig usædvanligt. Hun havde kun grædt ganske få gange i løbet af de seneste år, siger Preisler onsdag.

- Jeg satte mig ved siden af hende, og hun sagde, "jeg kan ikke mere, jeg vil ikke mere". Så spurgte jeg, om det var i dag, vi skulle gøre det. Så sagde hun "ja". Så sagde jeg, "er det i dag, du vil dø?", og så sagde hun "ja".

Preisler erkender, at hans kone kunne have "gode og dårlige dage", men den 26. december var en af de gode.

Godt tidspunkt

- Det her var et godt tidspunkt, hvor hun var velformuleret og fuldstændig krystalklar, siger han.

Ebbe Preisler nægter sig skyldig i at have overtrådt straffelovens paragraf om drab, men har erkendt, at han tidligt om morgenen 27. december gav sin kone en dødelig dosis metadon.

Efterfølgende tog han hjem til sin lejlighed, sendte en afskedsmail til familie og venner og forsøgte at tage livet af sig selv. Men det lykkedes altså ikke.

Powered by Labrador CMS