Drabssigtet dansk filmskaber løsladt

Østre Landsret har stadfæstet byrettens afgørelse og løslader dermed drabssigtede Ebbe Preisler

Udgivet Opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Østre Landsret har besluttet at løslade 81-årige Ebbe Preisler, der er sigtet for drabet på sin kone, Mariann Preisler, fra sin varetægtsfængsling.

Retten har vurderet, at der ikke er grund til at antage, at Ebbe Preisler vil forvanske efterforskningen, og under hensyn til de særlige omstændigheder med det påsigtede drab finder retten ikke, at hensyn til retshåndhævelsen er opfyldt.

Ebbe Preisler har erkendt at have givet sin syge kone, Mariann Preisler, en dødelig dosis metadon, men han nægter sig skyldig i drab. Han er sigtet for at have dræbt hende.

Ebbe Preisler forsøgte tilsyneladende at begå selvmord efter at han - ifølge politiet - gav sin hustru en overdosis medicin. Ebbe Preisler insisterer på, at hans kone ønskede at dø.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Østre Landsret har besluttet at løslade 81-årige Ebbe Preisler, der er sigtet for drabet på sin kone, Mariann Preisler, fra sin varetægtsfængsling.

Det oplyser pressekontaktdommer ved Østre Landsret Jacob Waage til Ritzau.

Landsretten har dermed stadfæstet Retten på Frederiksbergs afgørelse fra onsdag.

- Der er ikke grund til at antage, at han vil forvanske efterforskningen, og under hensyn til de særlige omstændigheder med det påsigtede drab finder retten ikke, at hensyn til retshåndhævelsen er opfyldt, siger han.

Handler om retsfølelse

For at blive varetægtsfængslet kræver det, at den sigtede enten vil flygte, begå nye lovovertrædelser eller forhindre opklaringen af sagen. Derudover tager retten stilling til retshåndhævelsen, der handler om retsfølelsen.

- Normalt når en person sigtes for manddrab, vil retsfølelsen tilsige, at personen varetægtsfængsles af hensyn til offerets familie. I det her særlige tilfælde tilsiger retsfølelsen ifølge retten ikke, at han skal varetægtsfængsles, siger Jacob Waage.

Opretholder sigtelsen

Preisler har erkendt tidligt om morgenen den 27. december at have givet sin syge kone, Mariann Preisler, en dødelig dosis metadon, men han nægter sig skyldig i drab. Han er sigtet for at have dræbt hende.

En dommer i Retten på Frederiksberg vurderede onsdag, at der var grundlag for at opretholde sigtelsen for drab, men ikke fængslingen.

Det samme er Østre Landsret nået frem til.

-Hun ønskede at dø

Ebbe Preisler forsøgte tilsyneladende at begå selvmord efter at han - ifølge politiet - gav sin hustru en overdosis medicin.

Ebbe Preisler insisterer på, at hans kone ønskede at dø. Onsdag fortalte han i retten, at Mariann Preisler om formiddagen 26. december udtrykkeligt sagde til ham, at hun ville dø, og at hun ville dø den dag.

Ægteparret Preisler var i september afsender af en kronik, der blev bragt af Politiken, hvori de ytrede et ønske om hjælp til at afslutte livet sammen.

Alvorligt syg

Mariann Preisler var alvorligt syg med Parkinson. Selv lider han af både lungesygdommen KOL og kræft.

Til forskel fra afgørelser i byretten kan en afgørelse om varetægtsfængsling i landsretten kun kæres til Højesteret, hvis Procesbevillingsnævnet giver tilladelse til det.

Powered by Labrador CMS