Zobel dømt for vanvittig promille: Her er dommen!

Henriette Zobel blev i Københavns Byret dømt skyldig i spirituskørsel. Hun kørte bil med en promille på 2,26.

Henriette Zobel blev onsdag formiddag dømt skyldig i spirituskørsel. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Den tidligere model og designer Henriette Zobel, der har været gift med erhvervsmanden Peter Zobel, indrømmede onsdag i retten, at hun har et alkoholproblem.

Det skriver Ekstra Bladet.

54-årige Henriette Zobel var mødt op i Københavns Byret tiltalt for spirituskørsel tilbage i maj sidste år.

Her kørte den danske jetsetkvinde med en promille langt over den tilladte på 0,5. Blodprøver viste nemlig, at Henriette Zobel havde en promille på 2,26.

I retten onsdag kom det frem, at den tidligere model for 20 år siden modtog behandling for alkohol, og at hun havde været ædru i 14 år, inden hun begyndte at drikke igen.

Zobel: -Jeg er alkoholiker

Efter ulykken i maj sidste år modtog Henriette Zobel igen behandling for sit alkoholmisbrug.

– Jeg er alkoholiker. Behandlingen er gået rigtigt godt, og jeg går også til AA (anonyme alkoholikere, red.), fortalte Henriette Zobel i retten ifølge Ekstra Bladet.

– Det er meget sårbart, men jeg på samme tid behov for at vise jer, at jeg ved, at jeg ikke kan tåle alkohol, tilføjede hun.

Havde også taget beroligende piller

Samtidig kom det frem, at den 54-årige designer inden uheldet havde taget beroligende piller, fordi hun i en periode havde haft det svært og kæmpet med angst.

Spirituskørslen blev opdaget, da Henriette Zobel påkørte en anden bil i indre by i København. Under uheldet slog jetsetteren sin læbe og måtte på hospitalet for at blive syet. Her blev der også taget en blodprøve.

Ifølge Ekstra Bladet straffes hun med tre års frakendelse af kørekortet, ligesom hun idømmes 20 dages betinget fængsel og skal modtage behandling for sit alkoholmisbrug.

Zobel har desuden fået konfiskeret sin bil og skal betale en bøde.

Powered by Labrador CMS