Viser nye sider frem

Prins Joachims hustru, prinsesse Marie, har det forgangne år åbnet for de royale gemakker i Paris, hvor parret bor med deres to børn

Det er 46 år siden, at prins Joachims hustru, prinsesse Marie, kom til verden i Paris. Selv om hun i 2008 blev prinsesse af Danmark, bor hun nu atter i Paris. Nu har hun hele sin familie samlet omkring sig. (Arkivfoto).
Det er 46 år siden, at prins Joachims hustru, prinsesse Marie, kom til verden i Paris. Selv om hun i 2008 blev prinsesse af Danmark, bor hun nu atter i Paris. Nu har hun hele sin familie samlet omkring sig. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Både Dannebrog og Trikoloren blafrer den 6. februar.

Der fylder prins Joachims hustru, prinsesse Marie, nemlig 46 år.

Den franskfødte prinsesse kom til verden i Paris i 1976 og fik navnene Marie Agathe Odile Cavallier og havde næppe forestillet sig, at hun 32 år efter skulle blive prinsesse af Danmark.

Til et middagsselskab nogle år forinden havde hun fået prins Joachim som bordherre, eftersom han var den eneste i selskabet, der også talte fransk.

Det var ikke andet end en hyggelig aften, har prinsesse Marie senere fortalt Billed-Bladet.

Hun var i et forhold, og prins Joachim var gift med grevinde Alexandra.

Mødtes igen

Året efter mødte de hinanden igen.

Prinsesse Marie havde derimellem afsluttet sit daværende forhold, og prins Joachim var blevet skilt.

- Fordi jeg er så fornuftig, kom kærligheden langsomt. Jeg ville ikke give mig selv hen. Jeg ville være forsigtig. Men derefter var jeg ikke i tvivl. Joachim var manden i mit liv, sagde hun siden til Billed-Bladet.

Bekræftede forholdet

I foråret 2006 bekræftede prins Joachim forholdet.

Men kort efter var der knas i kærligheden. Parret gik kortvarigt fra hinanden, men fandt efterfølgende sammen igen.

Denne gang forseglede de kærligheden.

Forlovelsesring i franske farver

I sommeren 2007 friede prins Joachim, og da han præsenterede sin kommende kone på Amalienborg Slot, fremviste hun en forlovelsesring i de franske farver - en blå safir, en hvid diamant og en rød rubin.

- Jeg faldt for hans fantastiske personlighed og godhed. Og selvfølgelig hans udseende, afslørede den kommende prinsesse.

Gift og børn

Brylluppet stod foråret 2008.

Året efter blev parret forældre til prins Henrik, og i 2012 kom prinsesse Athena til verden. Prins Joachim er også far til prinserne Nikolai på 22 år og prins Felix på 19 fra sit første ægteskab.

Familien boede frem til 2014 på Schackenborg Slot i Møgeltønder, hvorfra de flyttede til Klampenborg nord for København.

I 2019 flyttede familien til Paris, som siden har dannet rammen om deres liv.

Det var prins Joachims først militære videreuddannelse og siden ansættelse som forsvarsattaché på den danske ambassade i Frankrig, som førte familien til byernes by.

I efteråret blev prinsesse Marie også tilknyttet ambassaden, da hun blev udnævnt kulturrepræsentant, der skal bygge bro mellem de to lande.

- Min familie og jeg er faldet godt til i Paris, så det er en perfekt timing, udtalte hun i en pressemeddelelse.

Royale forpligtelser

I Paris har prinsesse Marie fortsat sine royale forpligtelser. Blandt hendes største mærkesager er kampen mod madspild.

DR har fulgt familien og især prinsesse Maries egne hverdagstips til at nedsætte mængden af mad, der ender i skralderen hjemme i de royale gemakker, og til at forvandle slatne rester til en kulinarisk himmerigsmundfuld.

Selv om familien nu bor i Paris - foreløbig frem til 2023 - og tilbragte julen sammen med prinsesse Maries familie, var de i begyndelsen af 2022 i Danmark.

Her var de med til at markere dronning Margrethes 50-års regentjubilæum.

Powered by Labrador CMS