Vidste du det her om Facebook?

Hvor godt har du styr på det populære sociale medie?

Udgivet Opdateret

Langt de fleste af os kender Facebook, og mange af os har også en bruger på det sociale medie.

Faktisk er Facebook det mest besøgte sociale medie i verden. Siden har omkring to milliarder aktive brugere.

Navnet Facebook kommer fra de bøger, der uddeles på amerikanske universiteter med billeder af de studerende. Det svarer til hvad vi i Danmark kalder en blå bog. Ja faktisk var det de bøger, der inspirerede grundlæggeren Mark Zuckerberg til at lave Facebook.

Facebooks historie

Facebook blev skabt af Mark Zuckerberg i februar 2004, mens han studerede på Harvard. Han fik hjælp af hans medstuderende og roommates Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz og Chris Hughes.

Det hele startede i 2003, da Zuckerberg lavede en hjemmeside kaldet “Facemash”. På siden kunne man bedømme hvor pæne forskellige studerende var. To billeder blev sat op ved siden af hinanden, og brugerne skulle så vælge den pæneste person.

Siden blev lukket ned få dage senere af Harvards administration.

I 2003 havde Harvard kun en papir version af den blå bog. Ifølge Zuckerberg havde eleverne snakket om at lave en universel digital blå bog for hele Harvard, og i stedet for at vente på at skolen fik det gjort, begyndte han selv på projektet.

Det lykkedes ham i januar 2004, da han skabte en ny hjemmeside kaldet “TheFacebook”.

Til at starte med var det kun studerende fra Harvard, der kunne bruge siden. Indenfor en måned havde mere end halvdelen af de bachelor studerende på skolen tilmeldt sig.

I marts 2004 havde Facebook udvidet til Columbia, Stanford og Yale, inden det til sidst udvidede sig til alle universiteter i USA og Canada.

I 2006 blev Facebook tilgængelig for alle, der er 13 år eller ældre med en gyldig mail adresse.

Kilde: Wikipedia

Powered by Labrador CMS