-Vi løber forbi Herlufsholm

Nyheden udkommer samme dag som nyheden om, at politiet er gået ind i sagen om krænkelser på Herlufsholm Kostskole

Udgivet Opdateret

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary snører sammen med tusindvis af danskere løbeskoene den 6. juni, når Royal Run for fjerde gang afholdes i udvalgte byer.

I år er en af deltagerbyerne Næstved, hvor løbeglade danskere på 10-kilometerruten lægger vejen forbi Herlufsholm Skole, hvor kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, går i 1. g.

Har skabt stor debat

Kostskolen har siden begyndelsen af maj skabt stor debat, efter TV 2 i dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder" kunne afsløre en kultur, hvor elever gennem en årrække er blevet udsat for vold, mobning og krænkelser af andre elever.

Prins Christian er ikke den første kongelige med tilknytning til Herlufsholm Skole. Prins Joachim og grevinde Alexandras ældste søn, prins Nikolai, blev student derfra i 2018.

Det er også planen, at kronprinsparrets ældste datter, prinsesse Isabella, efter sommerferien skal starte i 9. klasse på skolen.

Kronprins Frederik lægger vejen forbi Herlufsholm i forbindelse med Royal Run trods sidste uges afsløringer om kostskolen.
Kronprins Frederik lægger vejen forbi Herlufsholm i forbindelse med Royal Run trods sidste uges afsløringer om kostskolen.

Dybt rystende

Kronprinsparret udtalte samme dag, som dokumentaren havde premiere, at de var dybt rystede, og at de ville følge de ændringer, som de finder åbenlyst nødvendige, lød det.

Det har dog ikke skræmt kronprinsparret væk fra Herlufsholm, hvilket måske kommer som en overraskelse for nogen efter sidste uges afsløringer.

Ud over Næstved-området lægger Royal Run også vejen forbi Aalborg, Aarhus, Kolding, København og Bornholm.

Powered by Labrador CMS