Verdensstjerne: Bille August fjerner film fra plakaten

Ifølge Antonio Banderas dropper danskeren at filmatisere historien om designeren Gianni Versace.

Bille August siger filmen er droppet. Foto: Stephane Mahe/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

En sommerdag i 1997 blev den verdensberømte italienske designer Gianni Versace skudt foran sin villa i badebyen Miami i den amerikanske delstat Florida.

Morderen tog senere livet af sig selv, og baggrunden for drabet på Gianni Versace, der blot blev 50 år gammel, er stadig et mysterium.

Efter mordet blev Versaces modeimperium blandt andre ført videre af søsteren Donatella Versace.

Filmen er droppet

Sidste år annoncerede den danske filminstruktør Bille August, der vandt en Oscar for bedste udenlandske film for “Pelle Erobreren” i 1989, at han ville lave en biografisk film om Versace med Antonio Banderas i hovedrollen.

Men nu siger den verdenskendte filmstjerne til The Hollywood Reporter, at filmen er droppet.

Ifølge den 56-årige spanske skuespiller skyldes det, at historien om Versace allerede er ved at blive indspillet som en tv-serie i den kommende sæson af tv-netværket FX’s populære autentiske krimifortællinger “American Crime Story”, som i historien om mordet på modekongen får titlen “The Assassination of Gianni Versace”.

I rollerne ses blandt andre skuespilleren Edgar Ramírez som Gianni Versace, sangstjernen Ricky Martin som Versaces kæreste, Antonio D’Amico, mens den Oscarvindende skuespillerinde Penélope Cruz spiller Donatella Versace.

– Jeg mødte Bille (Bille August, red.) til Filmfestivalen i Cannes. Fordi der er en tv-serie på vej, som min veninde Penélope (Penélope Cruz, red.) faktisk er med i, kiggede vi på hinanden og sagde, at det ikke gav mening at lave filmen mere.

– Jeg må indrømme nu, at jeg tror, jeg ikke kunne spille Gianni (Gianni Versace, red.). Jeg mødte ham faktisk i huset, hvor han blev dræbt, et par gange faktisk. Han var en meget genert mand, meget afslappet, smuk, meget sød, men der var noget over ham, som jeg ikke har, lyder det fra Banderas.

“The Assassination of Gianni Versace”, som bliver den næste historie i serien “American Crime Story”, får ifølge The Hollywood Reporter premiere i 2018.

Og Antonio Banderas fortæller til mediet, at selv om han ikke skal spille Versace, glæder han sig over, at modeikonets historie fortælles.

– Han fortjener det. Han gjorde og skabte noget ekstraordinært for både sig selv, for Italien og resten af verden.

Bille August instruerede Antonio Banderas i “Åndernes Hus”, som havde premiere i december 1993.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS